Maisto produktų importo bendrovės „Food Depot International“ vadovė Angelė Kavak sakė, kad šie rezultatai nebuvo perduoti nei JAV, nei Lietuvos maisto priežiūros institucijoms.

„Tiesiog pačiai įmonei iš karto nusiuntėme duomenis ir paprašėme susitvarkyti. Buvome iš anksto sumokėję už koldūnus, bet visus juos turėjome išversti į atliekų konteinerius“, - sakė A. Kavak.

Anot „Lietuvos ryto“, šis įvykis buvo tuo metu, kai Valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai dar vadovavo Kazimieras Lukauskas, jis šias pareigas ėjo iki 2010-ųjų.

„Judex“ advokatas sako, kad minėtu atveju nebuvo faktinių duomenų, kad tikrai koldūnuose rasta listerijos bakterijų, o priekaištai iš JAV įmonę pasiekė praėjus maždaug metams nuo tada, kai buvo išgabenta siunta.

Tikina, kad įmonės produkcija saugi

„Jei per dieną pagamindavome iki 15 tonų produkcijos. Sutartys su prekybos centrais, su pirkėjais. Negerai. Nežinau, ar pavyks atsigauti, nežinau“, – kalbėjo Sigitas Mačiulis.

Anot jo, įmonės gaminama produkcija yra saugi.

„Šnekant apie salmonelę – paimkite bet kokią žalią vištą, ir joje rasite. Paimkite bet kurį kiaušinių pakelį, ant jo irgi rasite. Dėl to nerekomenduojama kiaušinių žalių valgyti ir prieš vartojant patariama plauti. Kodėl suradus salmonelių nebuvo pulta ieškoti, iš kur jos atkeliavo į įmonę? Jos gi neauga ant šieno. Jos atkeliauja su paukštiena ir kiaušiniais“, – aiškino direktorius.

Jo teigimu, jeigu produkcijoje ir rasta šių, kaip jas vadina, blogų bakterijų, pats gamintojas šį apibūdinimą deda į kabutes.

„Coli bakterijų kiekvienas žmogus žarnyne turi. Jeigu jas išnaikina begerdamas antibiotikus paskui turi pirkti tas pačias „blogąsias“ bakterijas vaistinėse ir saujomis gerti piliules, kad atstatytų žarnyno mikroflorą.

Salmonelė ant žalių produktų yra. Tačiau šitų produktų žalių niekas nevalgo. Salmonelės iš viso per kelias sekundes žūsta beverdant. Juokinga yra. Nenoriu vardinti kokių nors kitų gamintojų, bet net neabejoju, paėmę bet kurio kito gamintojo gaminį su vištiena – ten tikrai yra salmonelių“, – sakė S. Mačiulis.

Jis stebėjosi, kaip skirtingai nušviečiamos žinios apie bakterijas:

„Neseniai Kaune buvo nustatyta apsinuodijimų salmonelioze užvalgius pyragėlių. Tai buvo trumputė žinutė ir viskas. Ir niekas nieko. Čia niekas neapsinuodijo, niekas nesusirgo, o burbulas didžiulis išpūstas ir pučiamas toliau. Ir per žinias kaip šnekėjo, taip šneka, kad rastos gyvybei pavojingos listerijos bakterijos. Tačiau ieškoti jų šaldytuose produktuose nereikalauja net ES teisės aktai. Kaip šitaip? Tai yra žiauru. Žiauru“.