„Noriu palaikyti Lietuvos olimpinę rinktinę, tačiau negalėjau leisti Vyriausybės kanceliarijai permokėti už bilietus, kai viešajam pirkimui pasiūlyta žemiausia kaina buvo gerokai didesnė nei siūloma internetu skrydžių pardavimų tinklapiuose. Nutariau, kad ankstesnio pasiūlymo privalome atsisakyti ir ieškoti pigesnio varianto. Už savo bilietus į olimpines žaidynes Rio de Žaneire susimokėjau asmeninėmis lėšomis“, – išplatintame pranešime cituojamas A. Butkevičius.

Ministro Pirmininko bilietai kainavo apie 2200 eurų. Atsisakius vykti pagal senąją viešųjų pirkimų sutartį ir ieškant bilietų iš naujo – Vyriausybės kanceliarija už dviejų patarėjų kelionės išlaidas sumokėjo apie 4,5 tūkst. eurų.

Pagal Vadovybės apsaugos įstatymą Ministras Pirmininkas negali vykti vienas kaip privatus asmuo, jį privalo lydėti apsaugos darbuotojai, kuriems už du bilietus sumokės Vadovybės apsaugos departamentas.

2016 m. vasaros olimpinės žaidynės vyksta Brazilijos mieste Rio de Žaneire. Žaidynės prasidėjo rugpjūčio 5 d. ir tęsis iki rugpjūčio 21 d. Tai pirmosios žaidynės Pietų Amerikoje.

Palaikyti mūsų olimpiečių šiuo metu yra išvykusi Prezidentė Dalia Grybauskaitė, kurios delegacijai vizitas kainavo 15 tūkst. eurų.