Ministrė Virginija Baltraitienė atsakė, kad tai yra ne jos kompetencijos klausimas, nes Maisto ir veterinarijos tarnyba yra pavaldi vyriausybei. Ministrė pareiškė, kad ji neturi teisinio pagrindo nušalinti J. Milių, tačiau paragino jį patį tai padaryti.

„Jeigu yra pradėtas tyrimas, vadinasi, kažkokius duomenis turi teisėsauga. Kai jie išsiaiškins ir bus baigtas tyrimas, tada turbūt ir bus priimtas sprendimas dėl pono J. Miliaus teisinės atsakomybės. Aš neturiu teisinio pagrindo, pagal įstatymą, pagal darbo kodeksą yra nustatyta, kada galima atleisti. J. Milius nebuvo priimtas pagal Valstybės tarnybos įstatymą. Tai yra įstaiga prie vyriausybės, ir, norint atleisti poną J. Milių ar bet kurį kitą kitos įstaigos vadovą, reikia vadovautis darbo kodeksu. Darbo kodekse yra labai aiškiai išvardinta, kada galima atleisti tokius pareigūnus, ir kitas dalykas, pagal vyriausybės įstatymą ir pagal nuostatus, poną Milių aš galiu siūlyti atleisti (pati aš neturiu jokiais atvejais teisės jo atleisti) premjerui“, – aiškino žemės ūkio ministrė V. Baltraitienė.

J. Miliui pareikšti įtarimai dėl piktnaudžiavimo tarnyba, teisėsauga įtaria, kad įmonės „Judex“, kuri siejama su Seimo nariu Petru Gražuliu, šaldytuose produktuose buvo aptikta, bet nuslėpta bakterija. Ir tai vyko su Maisto ir veterinarijos tarnybos vadovo žinia.

Pokalbis su žemės ūkio ministre – „Aktualiame interviu“.