„Žemės ūkio ministrė V. Baltraitienė, kurios vadovaujamos ministerijos pavaldume yra Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba, įpareigota nedelsiant pateikti premjerui išvadas dėl VMVT veiklos ir konkretų siūlymą, ar tarnybos vadovas J.Milius gali toliau eiti pareigas“, - teigiama Vyriausybės pranešime spaudai.

Šiuo metu atostogaujantis premjeras su ministre šį klausimą žada aptarti kitą savaitę.

J.Miliui praeitą savaitę pareikšti įtarimai dėl piktnaudžiavimo tarnyba teisėsaugos tyrime dėl galimai nuslėptos bakterijos šaldytų maisto produktų gamybos bendrovės „Judex“ produktuose.

V. Baltraitienė kitą savaitę pateiks išvadą dėl J.Miliaus

Žemės ūkio ministrė V. Baltraitienė kitą savaitę žada paskelbti savo išvadą, ar Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vadovas Jonas Milius gali toliau eiti pareigas.

„Premjeras tikiuosi išsikvies poną Milių ir kalbės, lygiai taip pat mes esame susitarę susitikti (su J.Milium) ir kalbėti kitą savaitę, ką jis pats galvoja. Dar nežinau, kurią dieną. Su juo kontaktus turėjome ir sutarėme susitikti kitą savaitę. Susitiksiu su ponu J. Milium ir pateiksiu Vyriausybei savo išvadą, kur galbūt siūlysiu trauktis, o gal pats direktorius trauksis“, - BNS sakė V. Baltraitienė.

Jonas Milius and Agriculture Minister Virginija Baltraitienė

Ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius penktadienį įpareigojo žemės ūkio ministrę įvertinti, ar Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vadovas Jonas Milius gali toliau eiti pareigas.

V. Baltraitienė teigė, kad kalbėjo su premjeru ir jam pasakė, jog renka visą informaciją apie situaciją.

„Mes esame sutarę su laikinai einančiu Veterinarijos tarnybos direktoriaus pareigas Vidmantu Paulausku, ateis į Vyriausybę ir kartu pristatysime tą informaciją, kai bus Vyriausybės posėdis. Kai gausiu visą informaciją, tai pateiksiu savo išvadas ir dėl direktoriaus, ir ką toliau siūlysime daryti“, - kalbėjo ministrė.

Ji taip pat stebėjosi premjero raginimu po visą savaitę tvyrojusios ministro pirmininko tylos.

J. Miliui praeitą savaitę pareikšti įtarimai dėl piktnaudžiavimo tarnyba ir dokumentų klastojimo teisėsaugos tyrime dėl galimai nuslėptos bakterijos šaldytų maisto produktų gamybos bendrovės „Judex“ produktuose. Jam yra skirtas rašytinis pasižadėjimas neišvykti iš šalies. Pats J. Milius sako, kad ši kardomoji priemonė jam numatyta taikyti iki rugpjūčio 7 dienos. Jam taip kurį laiką uždrausta bendrauti su tam tikrais asmenimis.

Žemės ūkio ministrė praėjusią savaitę teigė, kad Vyriausybės skiriamą pareigūną įmanoma nušalinti tik esant teismo įpareigojimui tai padaryti. J. Milius šią savaitę išleistas atostogų, kurios turėtų tęsti iki rupgjūčio pabaigos.

J. Milius jam pareikštus įtarimus vadina juokingais. Jis teigė pats neketinąs trauktis iš pareigų, nes taip pripažintų savo kaltę. J. Milius taip pat yra sakęs, jog „nesispardytų“, jei premjero būtų paragintas atsistatydinti.