„Vertinu Jūsų garbingą tarnybą valstybei, dėmesį globaliai darbotvarkei ir pastangas telkti tarptautinės bendruomenės pajėgas sprendžiant aktualiausius šių dienų iššūkius. Jums vadovaujant Jungtinės Valstijos žengė svarbius žingsnius link didesnės santarvės ir socialinio teisingumo bei išliko nepakeičiamos ginant laisvės ir žmogaus teisių idealus, siekiant saugumo bei taikos pasaulyje”, – rašoma šalies vadovės sveikinimo laiške.

Anot Prezidentūros pranešimo, D.Grybauskaitė pabrėžė, kad B.Obamai einant JAV prezidento pareigas Lietuvos ir Jungtinių Valstijų draugystė tapo dar stipresnė, artimesnė.

Šalies vadovė taip pat pabrėžė asmeninį JAV prezidento indėlį tęsiant ilgą abiejų valstybių partnerystės tradiciją, paramą mūsų regionui ir jo saugumui.

Prezidentui ir visai jo šeimai Lietuvos vadovė palinkėjo daug laimės ir visokeriopos sėkmės, o visiems JAV piliečiams – ilgų taikos, gerovės ir klestėjimo metų.

Barackas Huseinas Obama gimė 1961 metų rugpjūčio 4 dieną Honolulu. Jis yra 44-asis Jungtinių Amerikos Valstijų prezidentas ir pirmasis afroamerikietis, einantis šias pareigas. 2009 metais jam skirta Nobelio taikos premija.