Žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė BNS patvirtino įsakymą dėl J.Miliaus atostogų pasirašiusi antradienį.

„Prašymą pasirašiau dabar, bet jo atostogos planuotos buvo iš anksto, nes jis pasiėmė dalį atostogų. Turi sukaupęs 100 dienų“, — sakė V. Baltraitienė.

Generalinė prokuratūra kol kas nėra pranešusi, ar prašys teismo nušalinti J.Milių nuo pareigų.

„Mes laukiam, jeigu būtų nušalinimas, tai aišku nebūtų išėjęs (atostogų). Jeigu būtų taip, kad ministras priimtų sprendimą, kad reikia nušalinti, tai būtų paprasčiausiai atšauktas, Vyriausybė nusprestų, ar pasibaigus atostogoms būtų nušalinimas“, — aiškino ministrė.

J. Milius atostogaus iki rugpjūčio pabaigos.

Jam yra skirta kardomoji priemonė — rašytinis pasižadėjimas neišvykti, kuris, anot paties J.Miliaus, galioja iki rugpjūčio 7-osios. Maisto ir veterinarijos tarnybos vadovui taip pat uždrausta bendrauti su tam tikrais asmenimis.

„Yra tam tikri apribojimai, su kuo bendrauti, kiek žinau. Tai įsivaizduokit dabar vadovo darbą, nuo darbo nenušalintas, o bendrauti uždrausta. (...) Jis niekur nedingsta, išvažiuot iš Lietuvos uždrausta, tai aš čia nematau jokios problemos, jeigu bus kviečiamas į prokuratūrą, tai jis yra Lietuvoje, ir visada dalyvaus, jeigu reikės, ikiteisminiame tyrime“, — teigė V. Baltraitienė.

Generalinės prokuratūros atstovė Elena Martinonienė praėjusią savaitę BNS informavo, kad prokurorai svarsto galimą J.Miliaus nušalinimą nuo pareigų.

Tyrime dėl prekybos poveikiu Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) praėjusią savaitę pateikė įtarimus J. Miliui ir dar penkiems asmenims. Kratos atliktos Maisto ir veterinarijos tarnybos vadovo darbo vietoje, tarnybai pavaldaus Maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto padalinyje Kaune, taip pat Seimo nario P. Gražulio darbo vietose ir namuose, su pastarojo šeimos verslu siejamoje Kauno bendrovėje „Judex“, jos gamybinėse patalpose.

Teisėsauga įtaria, kad Maisto ir veterinarijos tarnyba ar jai pavaldžios įstaigos galėjo gauti informacijos iš užsienio apie šaldytų maisto produktų gamintojos „Judex“ produkcijoje rastą listerijos bakteriją, tačiau šį faktą nuslėpė ir nesiėmė veiksmų.

J. Milius jam pareikštus įtarimus vadina juokingais.