Pasak V. Baltraitienės, J. Milius yra Ministrų Kabineto paskirtas pareigūnas ir prašymą dėl jo nušalinimo turi teikti ikiteisminį tyrimą atliekančios institucijos.

"Jeigu toks prašymas bus - bus šaukiamas Vyriausybės pasitarimas ir Vyriausybės nutarimu turės būti nušalintas", - "Žinių radijui" antradienį teigė V. Baltraitienė.

"Kol kas nematome jokių veiksmų iš prokuratūros", - pridūrė ministrė.

Praėjusią savaitę J. Miliui Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pareiškė įtarimus dėl piktnaudžiavimo tarnyba ir dokumentų klastojimo. VMVT vadovui skirta kardomoji priemonė - pasižadėjimas neišvykti iš šalies. STT tyrime dėl prekybos poveikiu iš viso minimi 6 asmenys.

Teisėsauga tiria, ar viena maisto produktus gaminanti įmonė galėjo papirkti įvairius valstybės tarnautojus, siekdama išvengti nuobaudų už darbų saugos, pakavimo, ženklinimo, higienos ar kitus pažeidimus. Vykdant tyrimą kratos atliktas J. Miliaus darbo vietoje, "tvarkiečio" Petro Gražulio kabinete Seime ir jo gyvenamojoje patalpoje Seimo viešbutyje, taip pat įmonėje "Judex", kurioje dirba P. Gražulio artimieji.