„Nors Lietuva yra prie Baltijos, šalyje gyvena šimtai vaikų nė karto nemačiusių jūros. Ne kiekviena šeima gali savo mažuosius atvežti prie jūros, todėl po Prezidentūroje vykusio Savivaldybių merų susitikimo su šalies vadove Dalia Grybauskaite, kurio metu buvo akcentuojamos socialinės šalies problemos, ir kilo mintis padėti išpildyti mažųjų, augančių itin sunkiai gyvenančiose šeimose, svajones – šią vasarą pakviesti vaikus pasisvečiuoti Palangoje. Taip Palanga jungiasi prie Prezidentės D. Grybauskaitės iniciatyvos „Už saugią Lietuvą“, – sakė Palangos miesto meras Šarūnas Vaitkus.

Su kvietimu atvežti jūros nemačiusius vaikus į Palangą kurorto savivaldybė kreipėsi į visas šalies savivaldybes ir sulaukė didžiulio susidomėjimo ­- pasinaudoti galimybe parodyti mažiesiems jūrą panoro per 40 savivaldybių, tad šiandien į kurortą sugužėjo kone 400 svečių – vaikų grupių bei juos lydinčių suaugusiųjų. Jiems Palangos savivaldybė pasiūlė ne tik nemokamą apgyvendinimą ir maitinimą – parengta itin turininga pramoginė programa.

Mažieji su nekantrumu laukė pirmo susitikimo su jūra, o kad laikas jiems neprailgtų, pakeliui link pajūrio šventės organizatoriai jiems parengė ne vieną staigmeną ir pramogą. Pasukę į Meilės alėją, vaikai pasijuto lyg pasakų karalystėje – mažuosius iš visų pusių apgaubė muilo burbulai.

Jų pūtimo džiaugsmą patyrė ir patys vaikai – kiekvienas turėjo galimybę ir pats prisijungti prie mažuosius svečius linksminančių animatorių planų Meilės alėją trumpam paversti muilo burbulų šalimi.

Pasiekę garsųjį Jūratės ir Kastyčio skverą pirmą kartą Palangoje viešintys vaikai dar nežinojo, nuo kurio iki jūros liko vos keletas žingsnių. Čia jie trumpam staptelėjo – kad dar kartą prisimintų savo didžiausias svajones ir kartu su animatoriais linksmai pašoktų.

Skvere šurmuliuojantys džiaugsmingai nusiteikę mažieji dar nežinojo, kad viena iš didžiausių jų svajonių – pirmasis pasisveikinimas su jūra – išsipildys vos už keleto minučių.

Vaikų pirmasis susitikimas su jūra buvo išties įspūdingas. Tačiau ne mažiau, nei vaikai, džiaugėsi ir juos lydintys suaugusieji. „Jūra išties atrodo įspūdingai, net jei prie jos lankaisi kone kasdien. O pirmasis susitikimas su ja, begalinė vandens platybė ir bangos, kokių kitur Lietuvoje neišvysi, negali nepalikti įspūdžio“, – kalbėjo mažuosius į Palangą atlydėjusių grupių vadovai.