Seimo kanclerė Daiva Raudonienė BNS patvirtino, kad ketvirtadienį Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnai atliko kratas, bet nedetalizavo, ar jos vyko Seimo pastate, ar Seimo viešbutyje.

Ji taip pat neįvardijo konkretaus Seimo nario.

P. Gražulis: nieko nežinau

„Tvarkos ir teisingumo“ partijos atstovas P.Gražulis sakė nieko nežinantis apie situaciją. Jis nei paneigė, nei patvirtino, kad teisėsaugos veiksmai atlikti dėl šaldytų maisto produktų gamybos įmonės „Judex“, kurioje įmonėje dirba jo artimieji.

„Aš nieko nežinau ir nieko kalbėti nenoriu. Jūs daugiau žinote, nei aš. Nieko nežinau - dirba žmona, dirba sūnus, daug kas dirba daug metų, brolis dirbo“, - BNS sakė P.Gražulis.

57-erių P.Gražulis į Seimą, įskaitant šią kadenciją, buvo renkamas penkis kartus nuo 1996 metų. Nuo 2012 metų iki šių metų gegužės jis buvo „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos Seime seniūnas, bet gegužę pasitraukė iš šių pareigų, motyvuodamas žemais partijos reitingais sociologinėse apklausose.

R.Paksas teisėsaugos veiksmus dėl P.Gražulio vadina „rinkiminiu triuku“

„Tvarkos ir teisingumo“ partijos vadovas Rolandas Paksas kratas partiečio Petro Gražulio darbo vietoje vertina kaip politizuotus bei sako, kad partija nesvarstys atsisakyti jo kandidatūros į Seimą.

„Niekuomet neturėjau pagrindo abejoti jo sąžiningumu, skaidrumu. Bet sakau, sakiau ir sakysiu, kad yra atidaryta Pandoros skrynia, kai politikai yra tie iešmininkai ir teisėtvarkos institucijos naudojamos prieš politikus. Iš to, ką girdėjau, negaliu daryti išvadų, bet man atrodo, kad tai yra rinkiminių triukų ilgesnė ranka, pasiruošimas spalio 9 dienai“, - BNS ketvirtadienį sakė R.Paksas.

R.Paksas sako, kad jam kol kas nepavyko susisiekti su P.Gražuliu, kad šis paaiškintų situaciją.

„Tvarkiečių“ vadovas sako, kad dėl žinios apie STT tiriamus įtarimus nebus svarstoma sustabdyti P.Gražulio kandidatavimą rinkimuose, jis taip pat tikisi, kad žinios nepakenks partijai, o priešingai - mobilizuos rinkėjus.

„Aš manau, kad turės atvirkštinės įtakos, atvirkštinės, kad bus reitingai dideli. Nes kiek gi galima?“, - piktinosi R.Paksas.

„Juokaujat?“, - pridūrė jis, paklaustas, ar bus koreguojamas partijos rinkimų sąrašas.

J. Milius sako, kad jo susitikimai su įmonės „Judex“ atstovais buvo kasdienis darbas

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vadovas Jonas Milius sako, kad jo bendravimas su maisto produktų gamybos įmonės „Judex“ atstovais buvo įprastinė darbinė veikla.

Situaciją dėl jo darbo vietoje atliktos kratos J.Milius ketvirtadienį pavadino labai apmaudžia, ir teigė, kad nėra nė vieno verslininko, kuris jam „kažką siūlė ar davė“. J.Miliaus teigimu, jis bus apklaustas kiek vėliau.

„Su „Judex“ įmone daug bendravome, įmonės atstovai pas mane daug kartų lankėsi, ir ypač dėl eksporto reikalų“, - LRT radijui ketvirtadienį sakė J.Milius.

„Tai yra mano darbas, aš pagal savo nuostatus - naujų rinkų paieška, pagalba įmonėms - yra mano kasdienis darbas. Mano kasdieniame darbe tokių susitikimų yra labai daug“, - teigė tarnybos vadovas.

Jis sakė, kad Seimo narys „tvarkietis“ Petras Gražulis yra jam skambinęs ne kartą.

Žemės ūkio ministrei kratos J.Miliaus darbo vietoje buvo netikėtos

Žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė sako, kad ją nustebino žinios apie kratas Valstybinės maisto ir veterinarijos vadovo Jono Miliaus darbo vietoje.

Pasak ministrės, Specialiųjų tyrimų tarnybos vadovas ją informavo tik apie atliekamų kratų faktą ir papildomos informacijos nepateikė.

„Tai netikėta, nes apie tokius dalykus iš anksto nebuvo pranešta. Tokių signalų nesu turėjusi, nežinau, ar turėjo Vyriausybė, nes Veterinarijos tarnyba pavaldi Vyriausybei“, - ketvirtadienį žurnalistams sakė V.Baltraitienė.

Generalinė prokuratūra patvirtino, kad atlikdami tyrimą dėl prekybos poveikiu, Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai ketvirtadienį atliko kratas Seimo nario Petro Gražulio ir Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus J.Miliaus darbo vietose.

BNS žiniomis, teisėsauga atliko procesinius veiksmus ir bendrovėje „Judex“, įmonės vadovų darbo vietose. Šios įmonės komercijos direktorė Patricija Pochomovaitė yra Seimo nario P.Gražulio sekretorė padėjėja.

Teisėsauga ketvirtadienį pranešė įtarianti, kad maisto produktus gaminančios bendrovės vadovai, norėdami, kad įmonė išvengtų nuobaudų, kurios paprastai yra taikomos aptikus darbų saugos, pakavimo, ženklinimo, higienos ar kitus pažeidimus, savo neteisėtų tikslų siekė papirkdami įvairius atsakingus specialistus arba asmenis, galinčius tokiems specialistams daryti poveikį.