Sąrašo lyderis Saulius Skvernelis pranešė, kad kandidatuos Karoliniškių vienmandatėje apygardoje. Čia jis varžysis su buvusiu sostinės meru, Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) lyderiu Artūru Zuoku, socialdemokratu, teisingumo ministru Juozu Bernatoniu, taip pat Lietuvos žaliųjų partijos pirmininku, Seimo nariu Linu Balsiu.

Iki šiol S. Skvernelis buvo sakęs, kad kandidatuos Vilniuje, tačiau neatskleisdavo, kokioje konkrečioje apygardoje.

„Bandysiu įtikinti Pilaitės ir Karoliniškių gyventojus, kad galbūt esu vertas būti jų Seimo nariu, gal pavyks. Vertinu ir gerbiu visus politikus, tiesiog ilgą laiką gyvenau Karoliniškėse, man žinomos ir to rajono, ir Pilaitės problemos“, – klausiamas, kodėl pasirinko šią vienmandatę, sakė S. Skvernelis.

Pasak S. Skvernelio, kartu su juo Karoliniškėse kandidatuojantys politikai yra pakankamai stiprūs, simbolizuojantys tam tikrus mūsų gyvenimo momentus. Tai esą bus lakmuso popierėlis, ko žmonės nori ir ar turi institucinę atmintį.

S. Skvernelis nenorėjo spėlioti, kiek mandatų LVŽS gali iškovoti Vilniuje. Su Vilniaus kandidatais į pievą prie Baltojo tilto S. Skvernelis atplaukė pramoginiu laivu. Jo teigimu, taip norima padėti tašką spekuliacijoms, kad LVŽS yra naujieji ir senieji gelbėtojai. „,Mes nieko tikrai negelbėsime, mes nesame gelbėtojai, jei kas netiki, gali šokti į Nerį, nė vienas iš mūsų nepuls gelbėti“, – ironizavo S. Skvernelis.

Pristatydamas kitus vienmandatininkus, S. Skvernelis daugiausia akcentavo kai kurių jų užsienyje įgytą išsilavinimą, profesinę kvalifikaciją ir kompetenciją.

LVŽS kandidatai Vilniuje:

Justiniškių apygarda – agronomė, Žemės ūkio ministerijos tarnautoja Virginija Vingrienė;

Naujamiesčio apygarda – Dovilė Šakalienė, 12 metų dirbanti pilietinėje visuomenėje su vaiko teisių, neįgaliųjų, psichikos sveikatos ir socialinės politikos klausimais;

Verkių apygarda – Nacionalinio transplantacijos biuro vadovė, gydytoja nefrologė Asta Kubilienė;

Žirmūnų apygarda – matematikas, teisininkas, ekonomistas Arminas Mockevičius;

Šeškinės apygarda – Virginijus Sinkevičius, ekonomistas ir tarptautinių santykių ekspertas;

Senamiesčio apygarda – Stasys Jakeliūnas, nepriklausomas finansų analitikas;

Panerių apygarda- Tomas Tomilinas, LVŽS pirmininko pavaduotojas, politikos mokslų ir viešojo administravimo praktikas;

Fabijoniškių apygarda – Virginijus Poderys, finansininkas, buvęs Vertybinių popierių komisijos bei Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos vadovas;

Naujosios Vilnios apygarda – Giedrius Surplys, diplomatijos ir Europos studijų magistras;

Antakalnio apygarda – teisininkas, visuomenininkas Tomas Bakučionis;

Lazdynų apygarda – S. Skvernelio bendražygis, buvęs jo patarėjas, teisininkas Vytautas Bakas.

DELFI primena, kad praėjusį šeštadienį LVŽS preliminariai patvirtino kandidatus į Seimą vienmandatėse ir daugiamandatėje apygardose. Partijos sąrašą rinkimuose ves buvęs vidaus reikalų ministras S. Skvernelis, pirmajame sąrašo penketuke yra Ramūnas Karbauskis, Rima Baškienė, Eugenijus Jovaiša ir Aurelijus Veryga.

Naujausios apklausos rodo, kad už šią partiją balsuotų apie 12 proc. rinkėjų. Šiuo metu pagal reitingus ji yra antra po socialdemokratų.