Jis pripažįsta, jog šiuo metu sostinės Lazdynų baseinu besinaudojantys sportininkai, taip pat ir olimpiečiai, kurį laiką gali neturėti alternatyvos treniruotėms. Meras taip pat sako, kad nuspręsta skelbti atskirus konkursus baseino Fabijoniškėse projektavimui ir statyboms.

„Kitą savaitę planuojame paskelbti (Fabijoniškių baseino) projektavimo darbų projektavimo konkursą, tikimės turėti projektą šį rudenį, turbūt apie lapkričio mėnesį ir tada skelbti jau darbų konkursą bei turėti baseiną su nedideliu prasilenkimu, kada bus griaunamas Lazdynų baseinas“, - BNS sakė R .Šimašius.

Naujas konkursas skelbiamas po to, kai Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT) nurodė savivaldybei nutraukti ankstesnes viešųjų pirkimų procedūras, nes konkursą laimėjęs „MG Baltic“ vadovaujamas konsorciumas pasiūlė baseiną projektuoti ir statyti už 3,7 mln. eurų, nors savivaldybė planavo ne didesnę nei 3 mln. darbų kainą.

R. Šimašius sakė, kad tokie VPT sprendimai savivaldybę „privertė daryti galbūt ir tokius sprendimus, kurie nebūtų labai logiški“.

„Tikrai negalime palikti Vilniuje ne tik sportininkų, bet ir mėgėjų be baseino. Žinome, kad Lazdynų baseinas yra labai blogos būklės, ventiliacija yra viena iš pagrindinių problemų. Su Laura Asadauskaite, ką tik tapusia Europos čempione, pašnekėjome, buvo konkretus pastebėjimas: žiemą, kai būna didelė drėgmės koncentracija, viskas dar labiau šąla, būklė blogėja. Todėl esame priversti investuoti keliasdešimt tūkstančių eurų į ventiliaciją Lazdynų baseine, kurį teks kitais metais griauti“, - dėstė R. Šimašius.

Jis sako kol kas negalintis pasakyti, ar Fabijoniškių baseino kaina gali didėti.

„Jau dalį pinigų turėjome išleisti be reikalo, kitą vertus, laimėjome laiko. Kadangi skelbsime projektavimo konkursą, po to bus aiškesnės specifikacijos dėl pastato, natūralu, kad bus aiškesnė mintis, kokia ta kaina bus. Bijau, kad ji gali ir padidėti, ir sumažėti“, - dėstė meras.

Meras taip pat sako, jog Lazdynų baseinas, atlikus visas procedūras, pagal savivaldybės planus turėtų būti pradėtas griauti ir statyti kitą pavasarį.

Iki 2017 metų pabaigos savivaldybė vietoje sovietmečiu statyto baseino Lazdynuose planuoja pastatyti naują kompleksą su 50 metrų plaukimo takeliais. Preliminari šio baseino vertė - 18,9 mln. eurų.

Mažąjį 25 metrų plaukimo baseino Fabijoniškėse savivaldybė nusprendė statyti, kad būtų užtikrintos plaukimo ir sveikatinimo paslaugos, kol Lazdynuose iškils naujas baseinas.

Fabijoniškių baseino rangovo konkursą laimėjusiame konsorciume yra "MG Baltic" įmonė "Vilmeta", įmonės "Kaminta", "Kortas", A. Žilinskio ir ko" ir "Alvora". Jos baseiną Apie 1,484 ha ploto sklype S.Nėries gatvėje turėjo statyti už 3,7 mln. eurų, nors savivaldybės planuota darbų vertė buvo ne didesnė kaip 3 mln. eurų.

VPT nurodė, jog pirmą kartą skelbtame konkurse tiekėjams pasiūlius 29 proc. didesnę kainą, konkursas buvo nutrauktas, o vėliau paskelbus derybas, kaina buvo sumažinta tik 1 proc. vietoj to, kad būtų nusiderėta iki planuotos sumos. Kaip subrangovę laimėtojai ketino kviesti "MG Baltic" grupės statybų bendrovę "Mitnija", skelbė savivaldybė.

Specialiųjų tyrimų tarnyba gegužę pareiškė įtarimus buvusiam Liberalų partijos lyderiui Eligijui Masiuliui ir „MG Baltic“ viceprezidentui Raimondui Kurlianskiui dėl galimos korupcijos. Žiniasklaidoje, be kita ko, svarstytos versijos, jog kyšį R. Kurlianskis galėjo duoti, galbūt siekdamas padėti „Mitnijai“ laimėti rangos konkursus Vilniuje, o tarp jų minimas ir mažasis baseinas Fabijoniškėse.