Po trečiadienį Briuselyje vykusios NATO-Rusijos Tarybos ministras sakė, kad esamas Aljanso ir Rusijos bendravimas - geriau negu jokio, tačiau pabrėžė, kad šiuose susitikimuose svarbiausiais klausimais -pavyzdžiui, dėl konflikto Ukrainoje sprendimo - tik konstatuojamos dvi nuomonės. Anot ministro, toliau skirtingai vertinami ir Varšuvos viršūnių susitikimo sprendimai.

„NATO pabrėžė, kad tai visiškai atitinka saugumo situacijos analizę, taip pat teisinius Aljanso įsipareigojimus, o Rusija vėl pakartojo, kad jiems atrodo netinkama“, - BNS sakė ministras.

Trečiadienio susitikime kalbėta ir apie saugumą ore. Rusiją kėlė klausimą, kad galėtų būti draudžiama kariniams orlaiviams virš Baltijos jūros skraidyti su išjungtais atsakikliais, tačiau NATO, pasak ministro, pažymėjo, jog tai nesprendžia saugumo situacijos iš esmės.

„Kaip mes ir prognozavome, iš Aljanso pusės nuskambėjo, kad visi tie atsakikliai yra tik viena techninė detalė ir tikrai ne pats svarbiausiais veiksnys, kuris nusakytų saugumo situaciją. Svarbu apskritai elgesys, pavojingi manevravimai ir panašūs dalykai, ką mes fiksavome iš Rusijos pusės“, - sakė L. Linkevičius.

Lietuvai susitikime atstovavo ambasadorius Vytautas Leškevičius.

„Žinoma, kad bendravimas - geriau negu nebendravimas, tačiau norėtųsi, kad būtų kažkokia įtaka ir pokyčiai realiame gyvenime po tų susitikimų, o praktiškai yra konstatuojamos dvi nuomonės, kaip ir būdavo anksčiau (...). Mes norime matyti pokyčių realybėje, konfliktų sprendime, faktų pripažinime. Politinių susitikimų kanalai yra atviri, jie išsaugoti, tik kol kas iš jų naudos nelabai yra“, - apgailestavo ministras L. Linkevičius.