Taip trečiadienį nusprendė Vilniaus miesto apylinkės teismas – teisėjas Rolandas Bužinskas 37 metų viceministrą pripažino kaltu dėl Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimo ir jam skyrė 289 eurų baudą bei mėnesiui uždraudė vairuoti transporto priemones.

Teismas politikui skyrė švelniausią nuobaudą – jis neturėjo galiojančių nuobaudų, pripažino kaltę bei gailėjosi dėl padaryto pažeidimo.

Pats L. Jonauskas į teismo posėdį neatvyko – teisėją raštu informavo, kad yra išvykęs į komandiruotę Kaune.

„Sutiksiu su bet kokia man paskirta nuobauda, bet net neabejoju, kad teismas uždraus vairuoti“, – dar nežinodamas, ką nusprendė teisėjas, DELFI sakė L. Jonauskas.

Administracinio teisės pažeidimo protokolas L. Jonauskui buvo surašytas dėl įvykio birželio 8 d., kai 19.34 val. jo vairuojamą automobilį pareigūnų greičio matuoklis užfiksavo Vilniuje, Gariūnų g.

Nors šiame kelio ruože yra leidžiama važiuoti ne didesniu kaip 50 km/val. greičiu, viceministro automobilio spidometras rodė 103 km/val. greitį.

L. Jonauskas neslėpė, kad puikiai suvokia, jog padarė vieną šiurkščiausių KET pažeidimų, tačiau pažymėjo, kad tai pirmas ir paskutinis kartas – daugiau įstatymų nepažeis.

„Iš tikrųjų, įvertinus mano vairavimo stažą, esu pakankamai drausmingas vairuotojas, neturėjau daug nei nuobaudų, nei kokių nors incidentų kelyje, tiesiog tuomet įsivažiavau į bendrą srautą, dėl to labai gailiuosi, – sakė jis. – Tą vakarą skubėjau ir viršijau greitį, tai, matyt, kiekvienam gali atsitikti.“

Jis teisinosi, kad nepastebėjo greitį ribojančio kelio ženklo.

„Žinoma, tokioje situacijoje negali būti jokio pasiteisinimo, labai gailiuosi dėl savo padaryto pažeidimo ir manau, kad ateityje tai nepasikartos, – sakė viceministras. – Tai yra pirmas mano padarytas šiurkštus pažeidimas ir esu tikras – paskutinis.“

Anot brakonierių siaubu vadinamo viceministro, kiekvienas vairuotojas privalo kelyje būti ne tik dėmesingas ir atsakingai vairuoti.

„Aišku, puikiai suvokiu, kokios galėtų būti pasekmės, jeigu tarkime, kas nors nutiktų, bet esu įsitikinęs, kad tai – paskutinis pažeidimas“, – sakė jis.

Atsakomybę dėl padaryto pažeidimo prisiimantis politikas neslėpė, kad netekęs teisės vairuoti patirs nepatogumų, tačiau tai yra neišvengiama, kai nusižengi įstatymams.

„Dabar tiesiog sveikiau gyvensiu, sumažinsiu tempą, mažiau važinėsiu po Lietuvą, nors iš tikrųjų yra daug reikalų, man automobilis labai reikalingas“, – sakė jis.

Ir čia pat apeliavo į skandalingomis nuotraukomis „Facebook“ išgarsėjusią ir ne vieno vyro akį patraukusią savo žmoną Evitą Jonauskę.

„Prašysiu žmonos, kitų žmonių pagalbos, jeigu bus svarbus atvejis, jie tikrai mane paveš, o mieste egzistuoja dviračiai ir visuomeninis transportas – teks naudotis jo paslaugomis“, – sakė L. Jonauskas.