„Šiandien mano tikslas yra iš pirmų lūpų išgirsti, kokie yra EK planai dėl naujojo paramos rinkoms paketo. Taip pat noriu aiškiai išsakyti mūsų poziciją dėl svarbiausių elementų bei pristatyti pačią naujausią informaciją apie situaciją Lietuvoje“, – prieš susitikimą su komisaru sakė ministrė.

Lietuva labai daug tikisi iš naujojo paramos rinkoms paketo, kurį Europos Komisija pristatys Žemės ūkio ir žuvininkystės ministrų tarybos posėdyje liepos 18 dieną. Norinčiųjų susitikti su komisaru ir aptarti rūpimus klausimus visada daug, tad surengti prieš tarybos posėdį asmeninį ministrės V. Baltraitienės susitikimą su komisaru buvo labai sudėtinga.

Nors mūsų šalyje taikomos visos įmanomos priemonės, situacija pieno sektoriuje ir toliau išlieka sunki. Šalyje vidutinė už pieną mokama kaina nuolat krinta ir Lietuva yra vienintelė šalis ES, kurioje ši kaina nesiekia net 17 centų.

Statistikos departamento duomenimis, pastaruoju metu pieno supirkimo kaina dar šiek tiek sumažėjo: balandį už toną vidutiniškai buvo mokama 193,8 Eur, gegužę – 179,9 Eur, o birželį tik 171,5 Eur. Tuo tarpu Europos Sąjungos rinkose bazinių rodiklių pieno supirkimo kaina birželį padidėjo.