„Visa tai buvo pajuokauta ir visiškai su tuo klausimu nebuvo susieta. Šitas klausimas buvo išimtas iš darbotvarkės arba buvo pasiūlyta jį išimti jau ryte mano kabinete vykstant pasitarimui“, – žurnalistams Prienų rajone, kur atvyko pasveikinti prasidėjusio trečiojo Pasaulio lietuvių jaunimo susitikimo (PLJS) dalyvius, penktadienį sakė Ministras Pirmininkas.

Pasak Premjero, šį klausimą pasiūlyta išbraukti iš Vyriausybės posėdžio darbotvarkės, nes sugrąžinus šį įstatymo projektą iš Seimo, kur jis buvo atmestas ir pasiūlytas tobulinti, jam reikia atlikti visas naujas procedūras.

„Kad neatsitiktų taip, kaip atsitiko su Vijūnėlės dvaru. Dėl to. O, žinote, mes, ministrai, kai kada kabinete (Vyriausybės kabinete, – ELTA) pašmaikštaujame. Pasirodo, kad jau dabar yra toks laikotarpis, kai nebegalima nei juokauti, nei pasidalinti tam tikromis mintimis, kurias išgirstame kai kada tam tikruose renginiuose“, – aiškino A. Butkevičius.

Klausiamas, ar atsižvelgs į Vyskupų konferencijos pasiūlymus dėl partnerystės reglamentavimo, Vyriausybės vadovas to neatmetė.

„Mes puikiai žinome, kad netgi į kiekvieno Lietuvos piliečio pasiūlymus atsižvelgiame, bet mes patys priimame sprendimus, ir jeigu matome būtinybę, mes netgi pakviečiame ateiti, organizuoti susitikimus ir juos išklausyti. Blogiausia, kai mes esame kritikuojami už tai, kad dokumentai, t.y. teisės aktai, patalpinti viešinimui ir susilaukiame pasiūlymų, ir į tuos pasiūlymus nereaguojame. To negali būti. Dėl to ir įvyko nereikalingos diskusijos ir komentarai, kurie tikrai, manau, nepuošia“, – teigė A. Butkevičius.

Vyriausybės posėdyje ketvirtadienį turėjo būti svarstomos Civilinio kodekso (CK) pataisos, atveriančios galimybę įtvirtinti partnerystę – vyro ir moters gyvenimą kartu oficialiai neįregistravus santuokos, tačiau klausimas iš darbotvarkės buvo išbrauktas Premjero A. Butkevičiaus iniciatyva.