"Mes neketiname sustoti ir lauksime, kokia bus Seimo pozicija, ar bus surengta neeilinė sesija. Kai bus surengta neeilinė Seimo sesija, spėjame, kad bus bandoma surinkti pakankamą balsų skaičių, kad būtų galima atmesti Prezidentės dalinį veto. Mes neketiname leisti, kad tai atsitiktų", - sakė prie Vyriausybės protestuojantis judėjimo "Gyvenimas per brangus" atstovas Romas.

Jis taip pat paaiškino, kad šis judėjimas neturi lyderių, jame sprendimai priimami daugumos balsais, tad Prezidentės sprendimą jie ketina aptarti pirmadienį susirinkime, kurį jie vadina generaline asamblėja.

Vėliau pirmadienį, 18 val., taip pat protestuotojai rengs performansą kalbins Vinco Kudirkos skulptūrą apie šiandieninę situaciją ir surengs eiseną iki Seimo.

Jaunuoliai savaitę iki priimant Darbo kodeksą protestavo Kaune, paskui persikraustė į Vilnių. Prie jų akcijos atskiromis dienomis prisijungia profsąjungų atstovai.

ELTA primena, kad Prezidentė Dalia Grybauskaitė grąžino Seimui tobulinti Darbo kodeksą teigdama, kad "skubotai, buldozeriniu principu priimant tokį svarbų dokumentų buvo pamirštas darbuotojas ir socialinis jautrumas".

Tuo tarpu Premjeras Algirdas Butkevičius tikino, kad Seimo priimtas dokumentas "yra vienas reikšmingiausių ir pažangiausių Lietuvai įstatymų", o šalies vadovės veto reikėtų atmesti.

Neeilinę Seimo sesiją ketinama sukviesti liepos 11-12 dienomis.