Palyginus su ankstesniais praeitų metų mėnesiais, gruodį apie 5 kartus sumažėjo nusikalstamumas Rasų seniūnijoje. Metų pabaigoje ši miesto dalis tapo pačia saugiausia - čia užregistruota mažiausiai nusikaltimų ne tik gruodžio mėnesį, bet ir per visą devynių mėnesių laikotarpį, kurį vykdomas Vilniaus savivaldybės ir sostinės policijos projektas "Saugus miestas". Policijos duomenimis, gruodį Rasų seniūnijoje 10 tūkst. gyventojų teko tik 2,3 nusikaltimo.

Metų pabaigoje ženkliai sumažėjo nusikalstamumas ir Paneriuose (daugiau kaip 3 kartus), taip pat Žvėryne, Viršuliškėse, Vilkpėdėje. Vienomis saugiausių Vilniaus seniūnijų tapo Pilaitė ir Lazdynai (gruodį - atitinkamai 3 ir 4 nusikaltimai 10 tūkst. gyventojų). Išimtimi tapo tik Fabijoniškės, kur gruodį nusikaltimų skaičius išaugo vos ne dvigubai (13,6 nusikaltimo 10 tūkst. gyventojų). Vasaros mėnesiais ši seniūnija buvo viena saugiausių sostinėje.

Nuo praeitų metų balandžio, kai Vilniuje buvo pradėtas projektas "Saugus miestas", daug saugiau tapo ir nesaugiausioje miesto dalyje - Senamiestyje. Nusikalstamumo lygis, vertinant pagal nusikaltimų skaičių 10 tūkst. gyventojų, čia sumažėjo nuo 84 nusikaltimų balandį iki 63 - lapkritį ir 55,3 - gruodį. Mažiau saugūs miesto rajonai 2001-ųjų pabaigoje buvo Šnipiškės (gruodį - 19,7 nusikaltimai 10 tūkst. gyventojų) ir Naujininkai (19,4).

Gruodžio mėnesį padaugėjo ir saugių Vilniaus gatvių: net devyniolikoje gatvių per visą mėnesį nebuvo užregistruota nei vieno nusikaltimo. Saugiai galėjo jaustis Krokuvos, Minties, Ateities, Didlaukio, M.K. Čiurlionio, Sodų, Geležinio Vilko, Skroblų, Subačiaus, Gėlių, Totorių, Genių, Pramonės, Pergalės, Grybo, Gedvydžių, Musninkų, Sausio 13-osios gatvių bei Laisvės prospekto gyventojai.

Tačiau, pagausėjus vagysčių, nesaugiausia gatve gruodžio mėnesį tapo Šeškinės gatvė: per mėnesį joje užregistruota 19 nusikaltimų. Taip pat dėl dažnesnių vagysčių nesaugios buvo ir Žadeikos (13 nusikaltimų), Fabijoniškių (12), Taikos (11) gatvės.

Vilniečiams teikiama informacija apie saugumą sostinės seniūnijose bei gatvėse - tai Vilniaus savivaldybės ir sostinės policijos tęsiamo projekto "Saugus miestas" dalis.