„Stebina laikinosios komisijos narių nutarimas, kad pirmininku skiriamas partijos „Tvarka ir teisingumas" narys K. Komskis, kai ši partija teisiama byloje dėl korupcijos. Ne mažiau netikėta, kad komisija siūlo išvadas pateikti rugsėjo pabaigoje, kad teisėsauga, iki Seimo kadencijos pabaigos likus mažiau nei mėnesiui, jau nieko nebegalėtų padaryti. Tokį sprendimą galima sąmoningai traktuoti kaip siekį trukdyti teisėsaugai, o valdančioji koalicija dar kartą įrodo, jog ji yra priedangos korupciniams nusikaltimams organizacija", — sakė A. Kubilius.

Seimo tribūnoje A. Kubilius paskelbė dar vieną žinią. Prokuroro teikime pažymima, kad UAB „Mitnija" ir VšĮ "Meno ir sporto projektai", tarpininkaujant V. Gapšiui ir Raimondui Kurlianskiui, 2016 m. sausio 22 d. sudarė sutartį, pagal kurią VšĮ „Meno ir sporto projektai" iš UAB "Mitnija" gavo 15 000 eurų. VšĮ "Meno ir sporto projektai" vadovė yra Žaneta Fomova, kuri taip pat yra ir UAB "JCDecaux" Lietuva vadovė: tokį sutapimą galima rasti interneto paieškoje įvedus Ž. Fomovos pavardę. Kaip žinoma, sakoma TS-LKD frakcijos pranešime spaudai, "JCDecaux" užsiima lauko reklamos veikla, o įmonės valdomuose reklamos stenduose prieš rinkimus puikavosi Darbo partijos atstovų portretai.

„Norėčiau, kad Seimo nariai šią informaciją irgi žinotų. Kalbame apie Darbo partijos rinkimų kampaniją ir reklaminę kampaniją", — atkreipia dėmesį A. Kubilius.

Generalinis prokuroras kreipėsi į Seimą prašydamas leisti patraukti V. Gapšį baudžiamojon atsakomybėn ikiteisminiame tyrime dėl galimai įvykdytų politinės korupcijos požymių turinčių sunkių nusikaltimų, kai siekta paveikti Darbo partijos narius, kad jie veiktų palankiai "MG Baltic" koncernui. Įtariama, jog V. Gapšys galėjo paimti 25 000 eurų vertės kyšį, tačiau ne grynaisiais, o kaip nuolaidas politinėms reklamoms koncernui priklausančiose žiniasklaidos priemonėse.