„Daugumą šios politinės jėgos žmonių asmeniškai pažįstu, pasitiku, nes tikrai sieju save su šia politine jėga ar viena iš jų. Ko gero, su daugeliu žmonių apskritai sieja bent dvylikos metų bendro darbo, kaip politiko“, – BNS sakė R. Šukys.

R. Šukys yra išreiškęs pageidavimą kandidatuoti Fabijoniškių vienmandatėje apygardoje, kurioje balotiruodavosi ir per ankstesnius rinkimus. Jis taip pat tikina, kad daugiamandatėje rinkimų apygardoje tenkintųsi vieta „apie trečiame dešimtuke“, tačiau pageidavimo būti įtrauktas į bendrą partijos sąrašą jos vadovybei nėra pareiškęs.

„Tikiuosi, kad bus ta pati apygarda, kur aš esu dalyvavęs. Būtų logiška ir racionalu dalyvauti toje pačioje apygardoje“, – sakė jis.

Anot jo, galutinius sprendimus Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) partijos taryba turėtų priimti liepos 16-ąją.

Seimo kontrolierius R. Šukys pagal pareigas yra atsakingas už savivaldybių politikų ir tarnautojų kontrolę. Vis dėlto jis šių pareigų iki rinkimų neketina atsisakyti, sakydamas, kad tam „nėra jokio pagrindo“.

„Einamos pareigos yra davus priesaiką, ir priesaika sąlygoja jos laikymąsi, šališkumą ir neobjektyvumą (...), tačiau jeigu bus poreikis vykdyti politinę agitaciją, dalyvauti renginiuose ir tai bus darbo metu, tuo atveju teks spręsti dėl atostogų ėmimo“, – tvirtino jis.

R.Šukys šiuo metu yra nepartinis, iki 2013-ųjų balandžio, kai buvo paskirtas į Seimo kontrolieriaus pareigas, jis priklausė Liberalų ir centro sąjungai, kuri 2014-ųjų liepą susijungė su Artūro Zuoko vadovaujama sąjunga „Taip“ ir persivadino į Lietuvos laisvės sąjungą (liberalus).

R.Šukys Gedimino Kirkilo Vyriausybėje 2006-2007 metais ėjo vidaus reikalų ministro pareigas, Andriaus Kubiliaus Vyriausybėje 2010-2012 metais buvo sveikatos apsaugos ministras. Į Seimą jis buvo išrinktas du kartus.

Seimo rinkimai vyks šių metų spalio 9 dieną.