Č. Daugėlai anksčiau Kauno apygardos teismo nuosprendžiu buvo skirta 5,6 tūkst. eurų bauda, tai atitinka 150 MGL.

Apeliacinis teismas penktadienį konstatavo, kad pirmos instancijos teismas į baudą neįskaitė 2010 metų rudenį 30 parų trukusio mero laikino sulaikymo ir suėmimo. 30 parų nelaisvės teismas prilygino 60 MGL baudos dydžiui ir skyrė 90 MGL – 3389 eurų baudą.

Dėl turto iššvaistymo eksmeras lieka išteisintas, teismai nenustatė, kad Alytaus miesto savivaldybei būtų padaryta turtinės žalos.

Č. Daugėla Apeliacinio teismo prašė visiško išteisinimo.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) tuometinį Alytaus miesto merą sulaikė 2010-ųjų rudenį, atlikdama ikiteisminį tyrimą dėl galimų nusikaltimų, susijusių su Alytaus miesto stadiono Birutės gatvėje, futbolo aikštės su lengvosios atletikos sektoriais rekonstrukcijos statybos darbų projektavimu, viešaisiais pirkimais ir šių darbų atlikimu.

Jis ir dar 12 tarnautojų bei verslininkų kaltinti turto iššvaistymu, piktnaudžiavimu tarnyba, dokumento suklastojimu ar disponavimu suklastotu dokumentu. Č. Daugėla ir kiti tarnautojai pripažinti kaltais dėl dokumentų klastojimo rengiant fiktyvius viešuosius pirkimus. Nuteistiesiems skirtos baudos, siekiančios nuo 1,5 iki 4,5 tūkst. eurų.

„Teisėjų kolegija dar kartą įvertinusi įrodymus, daro išvadą, kad byloje pakanka surinktų patikimų įrodymu, leidžiančių daryti vienareikšmę išvadą dėl Č. Daugėlos, D. Kurtinaičio, (..) dalyvavimo jiems inkriminuotose veikose. Skundų argumentai nėra pagrindas naikinti nuosprendį“, – sakė teisėja Sigita Bieliauskienė.