Nusikaltimas, kai Dembavoje buvo išprievartauta ir bagažinėje sudeginta jauna mergina, sukrėtė visą Lietuvą. Tačiau praėjus keliems metams nuo tragedijos ši moteris iki šiol ieško tiesos, kas galėtų atsakyti, kodėl jos dukra nebuvo išgelbėta.

„Dalyvauti politikoje apsisprendžiau susidūrusi su valdymo sistemos abejingumu ir pasipriešinimu žmogui ir jo problemoms. Tokią padėtį reikia keisti. Tai įmanoma padaryti tik esant politikoje. Paprastas žmogus šiandien neturi galimybių ginti savo ir kitų žmonių teisių,“ – pranešime spaudai teigė I. Kelienė.

Pranešime spaudai primenama, kad, nors merginos žudikai nuteisti, tačiau mama toliau reikalauja institucijų atsakomybės, nes kol dar mergaitė buvo gyva, ji bandė prisiskambinti į Bendrąjį pagalbos centrą. Kelioliką kartų skambinusi, ji su operatoriumi prakalbėjo beveik valandą, tol, kol išsikrovė telefonas. Tačiau tiek laiko bandžiusi išsikviesti pagalbą, ji jos nesulaukė ir buvo žiauriai nužudyta. „Dabar institucijos gina save, ir nepripažįsta suklydusios“, - rašoma pranešime spaudai.

Šiuo metu I. Kelienė rengia ieškinį ir žada kreiptis į teismą prašydama atlyginti neturtinę žalą. Į teismą ji žada paduoti Lietuvos policijos departamentą ir Bendrąjį pagalbos centrą.

Ilonos Kielienės prisijungimą prie „Antikorupcinės koalicijos“ komentavo ir vienas iš jos lyderių Kristupas Krivickas.

„Labai džiaugiamės, kad paprasti žmonės prisijungia prie „Antikorupcinės koalicijos“. Seime turi būti atstovaujamas ne tik verslo elitas, bet ir eiliniai piliečiai. Paprasti žmonės savo kailiu susiduria su sistemos abejingumu, pajaučia, kad sistema gina tik save, išvedžioja tiesą tam, kad nereikėtų pripažinti savo kaltės. Politologai pripažįsta, kad politikai atitolo nuo tautos. Jie nebegirdi paprastų žmonių, su jais nebendrauja. Iš tiesų, jie niekada ir nebuvo šalia. Todėl į politiką reikia grąžinti paprastus žmones. Patyrę gyvenimo sukrėtimus, susidūrę su korumpuota sistema jie turi nepaprastai daug motyvacijos, kuri skatina padėti, atstovauti kitus.“ – komentavo K. Krivickas.

Ilona Kielienė yra išrinkta „Centro partijos“ Panevėžio skyriaus pirmininke ir ateinančiuose Seimo rinkimuose palaikoma „Antikorupcinės koalicijos“ ketina kandidatuoti vienmandatėje Aukštaitijos apygardoje. Ten ji mes iššūkį konservatorei Rasai Juknevičienei ir „Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos“ pirmininkui Ramūnui Karbauskiui.

DELFI primena, kad į „Antikorupcinę Kristupo Krivicko ir Naglio Puteikio koaliciją“ prieš porą savaičių įstojo nauji nariai - jais tapo Seimo narės Aurelijos Stancikienės padėjėjas, buvęs parlamentaras Ligitas Kernagis, buvęs Šiaulių meras Vytautas Juškus ir su Kauno klinikine ligonine po vaiko mirties bylinėjęsis Egidijus Drėzas.

„Antikorupcinė koalicija“ žada siekti Seimo narių mandatų vienmandatėse rinkimų apygardose ir daugiamandatėje rinkimų apygardoje kaip Centro partijos atstovai, kurios pirmininku praėjusią savaitę buvo išrinktas Seimo narys N. Puteikis. Iki šiol Centro partijai vadovavęs Klaipėdos universiteto profesorius Albinas Stankus tapo N.Puteikio pavaduotoju. Pavaduotojomis išrinktos ir Panevėžio miesto savivaldybės tarybos narė Gema Umbrasienė bei Ukmergės savivaldybės tarybos narė Nijolė Giedraitienė. Lietuvos centro partija įsteigta 2003 metų birželio 1 dieną. Signataras Romualdas Ozolas į ją subūrė buvusius Centro sąjungos narius, kurie nepritarė sąjungos panaikinimui ir susijungimui su Liberalu sąjunga į Lietuvos liberalų ir centro sąjungą.

Seimo rinkimai vyks 2016 metų spalį.