Po tautininkams nesėkmingai susiklosčiusių 2014-ųjų rinkimų į Europos parlamentą tuometinis partijos lyderis J. Panka neslėpė, kad kai kurie rėmėjai buvo nusivylę rezultatais. O ir pačiam J. Pankai po kelių mėnesių teko ieškotis darbo.

„Galiu dirbti istorijos mokytoju, vadybininku, administratoriumi, kūrybiniu darbuotoju, turiu nemažą vadovavimo, pardavimų, darbo su jaunimu patirtį. Galiu dirbti visoje Lietuvoje, siūlyti visus įmanomus variantus“, – 2014 metų rugpjūčio 17-ąją feisbuke rašė J. Panka.

Ketvirtadienį į vieną Lidl“ parduotuvių užsukę pirkėjai jau galėjo įsitikinti, kad J. Panka susirado darbą – jis dirba pardavėju.

Internete ėmus plisti nuotraukai, kurioje užfiksuotas „Lidl“ darbuotojo uniformą vilkintis J. Panka šalia bananų kai kurie internautai ėmė šaipytis iš tokių karjeros pokyčių, o kiti užstojo politiką, tikindami, jog darbas yra darbas, ypač kai reikia išlaikyti šeimą.

„Taip, tai tiesa, dirbu „Lidl“, bet o kas čia keisto? Kiekvienas darbas yra vertingas ir garbingas. Nesvarbu, kad turiu ne vieną aukštąjį išsilavinimą, bet kartais gyvenime tokie etapai, kai tenka dirbti tokį paprastą darbą, nes istorijos mokytojo pareigybę man sunku užimti, nes, kaip žinome, mokyklos priklauso nuo savivaldybių, o tai jau, be abejo, yra politizuota“, – sakė pats J. Panka, bet pabrėžė atribojantis darbinę ir visuomeninę bei politinę veiklas.

Jis pridūrė, kad jam teks padirbėti ir salėje, ir sandėlyje rūšiuojant prekes, ir kasoje. Tiesa, DELFI jis tikino, kad nė vienos dienos nėra buvęs bedarbiu. Maždaug 11 metų jis dirbo vienoje įmonėje, vėliau Tautininkų sąjungoje, o po to teko išeiti vaiko priežiūros atostogų ir ieškotis naujo darbo.

„Ne mano kelias gyventi iš pašalpų. Taip jau išėjo, kad mano kieme atsidarė „Lidl“ parduotuvė, iki darbo – pusė minutės kelio ir iš tikrųjų esu labai patenkintas. Darbas nėra lengvas, bet kol kas visai įdomus. Tikrai džiaugiuosi, nes taip įdomiau gyventi“, – sakė J. Panka.

Jis pripažino, kad tik atėjus dirbti nesitikėjo itin didelio atlyginimo, tačiau dabar netgi įsivaizduoja savo karjerą būtent „Lidl“ prekybos centruose.

„Matau perspektyvas ir galimybes dalyvauti mokymuose, kilti karjeros laiptais „Lidl“. Vadovaujuosi principu, kad prastas tas kareivis, kuris nenori būti generolu. Jei įsidarbinau vienoje srity, nesvarbu kokia mano politinė ar visuomeninė veikla, noriu būti geriausias ir žygiuoti į priekį“, – tvirtino J. Panka.

Beje, jis neatmeta, kad jam gali ir palikti šį darbą, mat J. Panka neatsisako politinių ambicijų – rudenį jis žada kandidatuoti į Seimą su partija „Tvarka ir teisingumas“, kuri patį J. Panką bei dar kelis tautininkus yra įtraukusi į savo sąrašą.

„Dabar taip sutarta, esu davęs sutikimą, kad mane įtrauktų į sąrašą jų tinklapyje ir mums rezervuotos tos vietos sąraše“, – sakė J. Panka. Jis pabrėžė, kad darbas parduotuvėje netrukdys jo rinkiminei kampanijai ir atvirkščiai, mat dirba slenkančiu grafiku.

„Pavyzdžiui, kartais dirbu savaitgaliais, kartais paprastomis dienomis, kartais 3 valandas, o gali būti ir 11 valandų darbo“, – teigė politikas. Jis nesureikšmino savo anksčiau reikštos politinės pozicijos dėl žemės pardavimo užsieniečiams. Esą nors „Lidl“ yra užsienio investuotojas, anot J. Pankos, tai esą yra „neblogas variantas mažmeninės prekybos rinkoje“.

„Prieš tai teko dirbti didmeninėje prekyboje ir savo kailiu patyriau, ką reiškia mūsų didieji prekybos tinklai, jų reikalavimai, susitarimai ir pan.“, – sakė „Lidl“ darbuotojas.