Šią žinią DELFI patvirtino Užsienio reikalų ministerijos Informacijos ir viešųjų ryšių departamento atstovai.

Atliekamas nuodugnus tyrimas

„Pirmadienį LR ambasados Turkijoje diplomatė susitiko su Manavgato rajono gubernatoriumi ir generaliniu prokuroru. Jie abu lankėsi įvykio vietoje ir užtikrino Lietuvos ambasadą Turkijoje, kad atliekamas nuodugnus šios tragedijos tyrimas“, – rašoma jų atsakyme DELFI.

Anot ministerijos atstovų, būtent generalinis prokuroras ir pranešė apie vairuotojo ir agentūros, kuri organizavo ekskursiją, savininko sulaikymą.

„Lietuvos diplomatė palaiko nuolatinį ryšį su nukentėjusiais LR piliečiais, jų artimaisiais, suteikia reikiamą konsulinę pagalbą“, – rašoma Užsienio reikalų ministerijos atsakyme.

Savo ruožtu DELFI susisiekti su minėta diplomate nepavyko.

Lietuvės būklė išlieka sunki

Antradienį Vilniuje nusileido lėktuvas iš Antalijos, kuriuo skrido ir į tragišką avariją sekmadienį patekęs lietuvis Gražvydas Kandrotas su sūnumi. Abu jie buvo sužeisti, tačiau rimtų traumų išvengė.

Tragiškos avarijos metu žuvo minėto vyro žmona Inga Kandrotienė su šešerių metų sūnumi ir jos svainis Arvydas Remeika.

Savo ruožtu trečiosios sužeistos lietuvės, I. Kandrotienės sesers, kuriai pirmadienį atlikta operacija, būklė, DELFI žiniomis, išlieka sunki.

Nuskriejo nuo skardžio

Avarija Turkijoje, Antalijos regione, Manavgato rajone, nutiko tuomet, kai turistinis visureigis, vežęs lietuvius į kelionę po apylinkes, nuskriejo žemyn nuo 40 metrų skardžio. Jis rėžėsi į medžius ir nusirito į vandenį.

Ekskursijoje visureigiais dalyvavo iš viso 12 asmenų. Vairuotojas ir gidė išsiaiškino, kad devyni turistai savarankiškai pasiekė krantą. Į nelaimės vietą atvyko daug greitosios pagalbos automobilių, kurie įvairias traumas patyrusius sužeistuosius nuvežė į ligoninę.

Po avarijos buvo pasigesta trijų žmonių: vieno iš lietuvių turistų žmonos, vaiko ir dar vieno asmens. Vėliau jie rasti negyvi.

Vandenyje išbuvo 3,5 val.

Vietinė turkų žiniasklaida nurodė, kad narai dingusių žmonių ieškojo maždaug 3,5 val. Pirmiausia jie aptiko vyro kūną, tuomet – moters ir vaiko. Žuvusiųjų palaikai valtimi buvo atplukdyti į krantą ir laidotuvių automobiliu išvežti į morgą.

Žvyrkelis, kuris eina skardžiu palei užtvanką ir kuriuo kiekvieną dieną pravažiuoja šimtai turistų, nėra atitvertas jokiais apsauginiais kelio užtvarais. Dar blogiau, kad šioje turistinėje vietovėje, gyvenančioje iš vandens turizmo, nėra jokių narų komandų. Nelaimės atveju gelbėtojams tenka įveikti didžiulį atstumą ir sugaišti daug laiko, todėl narams telieka iš vandens ištraukti jau nuskendusius žmones, pažymi kumbarahaber.com.