G. Sakalauskas šiuo metu vadovauja viešajai įstaigai „Praeventi“ ir dirba laisvai samdomu konsultantu, tačiau anksčiau yra dirbęs Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Korupcijos prevencijos valdyboje ir Vyriausiojoje tarnybinės etikos komisijoje (VTEK).

„Savivaldybėje ir Liberalų sąjūdyje vertiname situaciją tokią, kokią turime, ir žiūrime, galbūt dar ką nors svarbaus praleidome skaidrumo ir pasitikėjimo didinimo kelyje, galbūt dar ką nors reikia padaryti“, - aiškina R. Šimašius.

Konkretūs pasiūlymai, pasak laikinojo Liberalų sąjūdžio pirmininko, turėtų būti pristatyti suvažiavime birželio 11 d.

Klausiamas, ar sulaukė konkrečių patarimų iš G. Sakalausko, R. Šimašius sakė, kad keleto sulaukė: „Pirmas pagrindinis patarimas buvo „ant karštųjų“ nepriimti sprendimų, nes labai svarbu ir jų įgyvendinimas, ir įvairūs niuansai, todėl pirmas patarimas buvo labai neskubėti su pirmomis pasitaikančiomis idėjomis“.

DELFI primena, kad Liberalų sąjūdis išgyvena didžiausią krizę nuo pat susikūrimo: prokurorai įtaria, kad buvęs partijos pirmininkas Eligijus Masiulis galėjo priimti didelės vertės kyšį iš „MG Baltic“ viceprezidento Raimondo Kurlianskio. Byloje figūruoja ir „MG Baltic“ prezidento Dariaus Mockaus pavardė.

Paskelbus apie įtarimus E. Masiulis pasitraukė iš Liberalų sąjūdžio ir atsisakė Seimo nario mandato. Partijai įtarimai nėra pateikti, tačiau pirminiame Specialiųjų tyrimų tarnybos pranešime buvo teigiama, kad „ikiteisminiame tyrime turimi duomenys leidžia įtarti, kad galimai vieno verslo koncerno atstovai už politinės partijos veikimą jų naudai perdavė itin stambaus masto kyšį (apie 100 000 eurų) Seimo nariui E. Masiuliui“.

Liberalų sąjūdžio vadovai šiuo metu siekia nubrėžti ribą tarp galimai pinigus paėmusio E. Masiulio ir likusios partijos, tačiau buvęs laikinasis pirmininkas, europarlamentaras Antanas Guoga neslėpė abejonių ir dėl kitų partijos lyderių: siūlė keisti atsakingąjį sekretorių Raimondą Imbrasą, ragino atlikti Liberalų sąjūdžio auditą, partijoje įžvelgė „mafijos struktūrą“.