Liberalų sąjūdžio lyderiai sutarė, kad partijos vicepirmininkas ir Vilniaus meras Remigijus Šimašius birželį dalyvaus partijos pirmininko rinkimuose, o vicepirmininkas Eugenijus Gentvilas sieks tapti Liberalų sąjūdžio Seimo rinkimų sąrašo lyderiu. MRU docentas S. Spurga LRT RADIJUI sako, kad tokia rokiruotė pagrįsta ir tikėtina, jog R. Šimašius bus išrinktas, bet mano, kad tai nėra gerai.

Kita vertus, pripažįsta jis, rasti tobulą sprendimą šiuo atveju būtų neįmanoma. „Jei R. Šimašius, pirmas Vilniaus meras, išrinktas tiesiogiai, atsistatydintų, meru pabuvęs vos metus, ir nuviltų vilniečius, irgi būtų negerai“, – pastebi politologas.

Dar vienas svarbus aspektas, primena S. Spurga, tas, kad E. Gentvilas, nors ir patyręs politikas, ant kurio korupcijos šešėlis nekrinta, yra susijęs su E. Masiuliu ir jo laikomas mokytoju. „Taigi situacija yra tokia, kokia yra. Bet E. Gentvilas patyręs politikas, tikrai gerbiamas ir per daug metų užsitarnavęs didelį ir visuomenės, ir partijos pasitikėjimą. Tad toks sprendimas neblogas“, – mano S. Spurga.