„Pasakyčiau, kad tai yra neatsargūs šnekėjimai nelabai naudingi partijai, kai iškeliama abejonė, kad gal atsakingasis sekretorius čia gali būti taip pat prie ko nors. Kalbu ne apie teisėsaugą, bet apie rinkėjus - rinkėjas gali suprasti, kad, žiūrėk, jau jie patys šneka, kad kažkokios jau yra sąsajos su partija“, - BNS sakė E. Gentvilas.

A. Guogos siūlymus atlikti auditą jis vertino kritiškai: anot E. Gentvilo, finansinis išorinis partijos auditas ir taip atliekamas kasmet bei pritarė nebent iniciatyvai patikrinti šių metų pirmų keturių mėnesių partijos finansus.

„Yra neatsakingas šnekėjimas, kad reikia užtikrinti finansinę drausmę, tvarką, pasidaryti auditus, kurie kasmet yra daromi. Rinkėjas gali suprasti, kad čia chaosas pas tuos liberalus ir dar patys vieni kitus įtarinėja. Aš neturiu jokių įtarimų dėl finansinių sąsajų su partija dėl visos tos istorijos“, - pridūrė partijos vicepirmininkas.

Jo teigimu, atsakingojo sekretoriaus Raimondo Imbraso veikla kiti partijos žmonės „neturi jokių nusiskundimų“, bei ragino „nesuardyti komandos“ prieš birželį vyksiantį suvažiavimą.

E. Gentvilas patikino, kad valdybai A. Guoga tikrai siūlė į R. Imbraso vietą prezidentės vyriausiąjį patarėją užsienio politikos klausimais Renaldą Vaisbrodą, taip pat įvardijo ir dar vieną kandidatą - Mindaugą Mincę.

Socialinio tinklo „Linked in“ paskyroje nurodoma, kad M. Mincė yra dirbęs Nacionalinėje mokėjimo agentūroje, Lietuvos skautų organizacijoje, Jaunimo taryboje, šiuo metu jis dirba vyriausiuoju vadybininku informacinių technologijų ir paslaugų įmonėje „InnoForce“.

„Pirmąkart girdžiu tokią pavardę. Tai, kaip sakoma, reikia nuimti R. Imbrasą, o aš turiu du kandidatus - kiek žinau, R. Vaisbrodas net nėra davęs sutikimo, su juo nėra kalbėta. Buvo du konkretūs kandidatai valdybos posėdyje. Aš manyčiau, kad atsakingąjį sekretorių turi rinkti nuolatinis partijos pirmininkas, baisu šiuo laikotarpiu sutrukdyti suvažiavimo rengimui, kitus organizacinius dalykus. Bet pasitarsime normaliai, draugiškai “, - sakė jis.

Tuo metu A. Guogos siūlymą partijos valdybos nariams tikrintis dėl sąsajų su „MG Baltic“ koncernu poligrafu jis įvertino kaip pokštą ir stebėjosi, kodėl svarstoma „apklausa“ tik dėl kyšio gavimo, bet ne dėl davimo.

„Gal priimkime kaip humorą - aš taip siūlyčiau. Tikrintis aš sutinku. Bet žiūrėkite, ar populistinis, ar humoristinis (pasiūlymas), sukime klausimą kitu kampu: ar esate kada nors davęs kyšį politikams ar valstybės tarnautojams? Irgi gali skambėti toks klausimas. Jei klausia, ar esate ėmęs kyšį, tai gal esate ir davęs? Tai irgi nusikalstama veikla. Kodėl kalbama tik apie vieną pusę? Žodžiu, manau, kad čia - humoras“, - kalbėjo E.Gentvilas.

E. Gentvilas taip pat tikina, jog „nėra jokių požymių“, kad teisėsaugos tiriamos aplinkybės, jog E. Masiuliui koncerno „MG Baltic“ viceprezidento Raimondo Kurlianskio galbūt duotas 106 tūkst. eurų kyšis galėtų vesti į partiją. Jis pats sako paskutinį kartą susitikęs su koncerno atstovais rinkimų į Seimą vakarą, 2014-ųjų spalio 14-ąją liberalų štabe „Neringos“ restorane, nors anksčiau sako su jais susitikdavęs dažniau. Jis neneigė, kad su „MG Baltic“ galėjo susitikinėti ir kiti partijos atstovai, bet to ragino nesieti su korupciniais dalykais, nes kaltinimai mesti tik E. Masiuliui.

„Negaliu sirgti paranoja, kad jei žmonės susitinka, kad tai yra būtinai korupcija. Iš to nedaryčiau jokios išvados, bet suprantu, kad dabar velnių galima visokių prisigalvoti“, - tvirtino jis.

„Sąžiningai pasakius, bijau, kad čia saviveikla vieno žmogaus“, - pridūrė politikas.

Liberalų sąjūdžio valdyba renkasi trečiadienį - anot E. Gentvilo, bus tvirtinama birželio 11-ąją vyksiančio suvažiavimo darbotvarkė, šaukiamas partijos tarybos posėdis, anksčiau numatytas rengti gegužės 28-ąją.

Suvažiavime planuojama rinkti nuolatinį partijos pirmininką. E. Gentvilas žada sudaryti konkurenciją A. Guogai.

„Visada siekiu ir sieksiu, kad atsirastų rimta konkurencija partijos viduje, sakyčiau, Remigijus Šimašius taip pat gali. Manau, kad A. Guoga nebus vienintelis, mes taip įsivaizduojame sąžiningą politinę konkurenciją“, - sako jis.

Teisėsauga tiria įtarimus, kad koncerno „MG Baltic“ viceprezidentas R. Kurlianskis galėjo perduoti E. Masiuliui 106 tūkst. eurų kyšį. Teismas leido suimti R. Kurlianskį 20-čiai parų, jam pareikšti įtarimai didelės vertės prekybos poveikiu ir stambaus masto papirkimu. Sulaukęs įtarimų dėl kyšininkavimo, E. Masiulis pasitraukė iš Liberalų sąjūdžio pirmininko pareigų bei atsisako Seimo nario mandato, jis yra apklaustas specialiuoju liudytoju. Apklausti jo kaip įtariamojo kol kas neleidžia turima parlamentaro teisinė neliečiamybė.

Laikinuoju partijos vadovu paskirtas europarlamentaras A. Guoga, Liberalų sąjūdžio valdyba taip pat nutarė birželio 11 dieną šaukti neeilinį partijos suvažiavimą, kuriame būtų išrinktas naujasis vadovas.