Iki šiol teisę naudotis automobiliais turėjo valstybės įmonių vadovai, taip pat buvo sudaromi specialūs sąrašai darbuotojų, galinčių pretenduoti į tarnybinį transportą. Nutarimu siūloma tokių sąrašų atsisakyti ir automobiliais leisti naudotis visiems minėtiems asmenims.

Taip pat siūloma ženklinti ne tik valstybės įmonių įsigytą, bet ir nuomojamą transportą, kontroliuoti jo naudojimą, ridą ir taikyti kitus reikalavimus, kurie dabar keliami valstybės institucijų transportui. Numatytos ir mažesnės kompensacijos įmonių darbuotojams už asmeninio transporto naudojimą darbinei veiklai.

Kaip ir anksčiau, įmonėms, su kai kuriomis išimtimis, būtų leidžiama turėti ne daugiau nei dešimt lengvųjų automobilių, vieno jų įsigijimo kaina neturėtų viršyti 17,5 tūkst. eurų. Ministerijos siūloma naujovė suteiktų teisę įsigyti ir daugiau ar brangesnių automobilių, tačiau tam reikėtų gauti įmonės savininko teises įgyvendinančios institucijos sutikimą.

Transporto išlaikymo išlaidų dydį turės nustatyti arba įmonės valdyba, arba įmonę valdanti institucija. Ūkio ministerija pažymi, kad dėl atsirandančių prievolių padidės administracinė našta, tačiau tikimasi efektyvesnio transporto naudojimo.