Išvakarėse šių rusų motociklininkų neįsileido ir Lenkija, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Šeštadienį apie 21 val. VSAT Varėnos rinktinės Druskininkų užkardos pasieniečiai tarptautiniame Raigardo kontrolės punkte tikrino iš Baltarusijos į Lietuvą važiavusius tris Rusijos piliečius. 1981 metais gimęs užsienietis vairavo motociklą „BMW“, o 1968 ir 1981 metais gimę jo tautiečiai – motociklus „Harley Davidson“. Ant visų transporto priemonių buvo Rusijos numeriai. Dokumentų patikros metu Druskininkų pasieniečiai nustatė, kad šie motociklininkai neturi dokumentų, pateisinančių buvimo Šengeno erdvėje tikslą ir sąlygas. Tai buvo priežastis jų neįleisti į bendrijos teritoriją.

Paaiškėjo, kad šie Rusijos piliečiai į Šengeno erdvę iš Baltarusijos išvakarėse bandė patekti per Lenkiją, tačiau šios šalies pareigūnai motociklininkų irgi neįsileido.

Druskininkų užkardos pasieniečiams atlikus visus būtinus dokumentų formalumus motociklininkai grįžo į Baltarusiją.

Per savaitę tai buvo trečias atvejis, kai VSAT pareigūnai neleido į Lietuvą įvažiuoti motociklus vairavusiems Rusijos piliečiams. Praėjusį pirmadienį Druskininkų užkardos pareigūnai atgal į Baltarusiją grąžino per Raigardo punktą vykusį 1971 metais gimusį Rusijos pilietį, motociklo „BMW“ vairuotoją. Jis irgi negalėjo pateisinti atvykimo į Šengeno erdvę tikslo ir neturėjo sąlygas pateisinančių dokumentų. Prieš tai šio motociklininko neįsileido Lenkijos pareigūnai.

Balandžio 30 dieną VSAT Vilniaus rinktinės Padvarionių užkardos pasieniečiai neleido į Lietuvą įvažiuoti 1971 ir 1979 metais gimusiems Rusijos piliečiams, motociklų „Suzuki“ ir „BMW“ vairuotojams. Jie neįleisti į šalį, nes neturėjo dokumentų, pateisinančių buvimo tikslą ir sąlygas. Be to, „Suzuki“ buvo apklijuotas Lietuvoje uždrausta sovietine simbolika, o tai irgi yra priežastis transporto priemonei ir jo vairuotojui neleisti kirsti sienos.

Abiem šiems užsieniečiams prieš metus įvažiuoti į Šengeno erdvę dėl panašių priežasčių neleido ir Lietuvos, ir Lenkijos pasieniečiai.

Šiemet sausio – balandžio mėnesiais VSAT pareigūnai į Lietuvą neleido įvažiuoti 1358 užsienio valstybių piliečiams. Tarp jų daugiausiai buvo Rusijos (642), Baltarusijos (449) ir Ukrainos (107) piliečių.

Dažniausia neįleidimo priežastis – asmuo neturėjo buvimo tikslą Šengeno erdvėje ir sąlygas pateisinančių dokumentų (445 atvejai). 344 užsieniečių Lietuvos pasieniečiai neįsileido dėl to, kad šie vyko su netvarkingais transporto priemonių dokumentais arba jų neturėjo. 332 asmenys negalėjo įvažiuoti į Lietuvą, nes neturėjo vizos.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (398)