„Tikiu, kad kiekvienas iš mūsų mato ir vertina pokyčius, įvykusius mūsų šalyje per dvylika narystės Europos Sąjungoje metų“, - sakė Premjeras.

Pasak jo, šiandien kaip niekad svarbu prisiminti tai, kas buvo įrašyta Roberto Šumano deklaracijoje 1950 m. gegužės 9 d.:

„Europos negalima sukurti vienu mostu arba pagal vienintelį planą. Ji bus sukurta pasiekus konkrečių laimėjimų, kurie pirmiausia sudarys sąlygas atsirasti tikram solidarumui.“

„Šiandien yra ta diena, kai galime pasidžiaugti sukurta Europa, besididžiuojančia savo laimėjimais, - galime daug lengviau ir paprasčiau keliauti, keisti gyvenamąją vietą, mokytis ir dirbti. Galime jaustis saugūs ir gerbiami Europos šeimos nariai. Europa - tai visų mūsų erdvė, kurioje jaučiamės laisvi, bet kartu ir atsakingi už savo laisvę europiečiai.

Europos Sąjunga yra stipri, vieninga ir solidari tiek, kiek stiprūs, vieningi ir solidarūs esame mes.

Šiais metais Europos dienos šventė ypač svarbi, nes laisvės erdvės, demokratijos, žmogaus orumo ir pagarbos vienas kitam puoselėjimo principų vienijamas šalių klubas susiduria su įvairiomis krizėmis. Šiandien kaip niekad svarbu jausti tvirtą ir vieningą Europos valstybių poziciją. Tik būdami darnioje ir tvirtoje Europos šeimoje galime jaustis saugiai.

Sveikindamas Europos dienos proga, noriu palinkėti mums visiems tvirtybės, užtikrinant bendrus tikslus ir pasitinkant bendrus iššūkius. Tikiu, kad puoselėdami bendrąsias Europos vertybes kartu pasieksime trokštamų rezultatų“, - sakoma Premjero A. Butkevičiaus sveikinime Europos dienos proga.