Lazdijų rajonui vadovauja Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų meras Artūras Margelis, kurio narystė partijoje sustabdyta.

Viešųjų pirkimų tarnyba patikrino du savivaldybės vykdytus pirkimus ir nustatė, kad savivaldybės administracija vengė vykdyti skaidrius viešuosius pirkimus: arba per CPO LT katalogą, arba viešai paskelbdama, kad kiekvienas suinteresuotas tiekėjas galėtų sudalyvauti viešajam pirkime, o ne tik patinkantys tiekėjai.

Abiejų tikrintų konkursų laimėtojas – UAB „Dzūkų žinios“. Savivaldybė sudarė sutartį pirkti kanceliarinių prekių iš šios įmonės už 15 125 eurų (su PVM). Kopijavimo popieriaus pirkimo sutarties vertė – 13 310 eurų (su PVM).

Kontrolinis „Dzūkų žinių“ akcijų paketas priklauso Lazdijų kaimo gyventojui, mokyklos-darželio „Kregždutė“ sargui Albinui Rėkui, smulkesni šios bendrovės akcininkai yra Dalė Juknevičienė, Darius Kaškelis, Kęstutis Matulevičius ir Kęstas Sukackas. Anksčiau šios įmonės akcininkas buvo pats A. Margelis.

Įmonei vadovauja mero žentas Darius Brindza, vadybininke dirba A. Margelio duktė Rūta Margelytė-Brindzienė.

„Viešųjų pirkimų tarnyba konstatuoja, kad vykdydama šiuos du pirkimus, perkančioji organizacija pažeidė įstatyme įtvirtintus skaidrumo ir lygiateisiškumo principus bei kitas teisės akto nuostatas", - rašoma Viešųjų pirkimų tarnybos pranešime.

Atsižvelgus į nustatytus įstatymo pažeidimus perkančioji organizacija sudarytas sutartis su UAB „Dzūkų žinios“ turėtų nutraukti ir per 10 darbo dienų informuoti Viešųjų pirkimų tarnybą apie sprendimo priėmimą.

A. Margelis: nieko nevertinu, gydausi

Ketvirtadienį kalbintas Lazdijų rajono savivaldybės meras Artūras Margelis sakė kol kas nieko nevertinantis.

„Šiandien man buvo atlikta galvos smegenų zondavimo operacija. Iš visiškos nejautros atsibudau vos prieš porą valandų, man ribotas yra judėjimas, bendravimas. Todėl kai kurių naujienų dar nežinau. Kaip vertinu? Niekaip nevertinu – nei suspendavimo (narystės partijoje), nei ar skyrius išeis iš partijos.

Kol kas nieko nevertinu ir niekaip. Dabar aš gydausi. Dar nežinau, koks bus gydytojų verdiktas dėl tolesnio mano gydymo.

Į ligoninę buvau paguldytas staiga, turėjau atšaukti planuotą tarnybinė komandiruotę į Turkiją“, - DELFI ketvirtadienį sakė Lazdijų rajono savivaldybės meras.

Į Kauno medicinos klinikų Neurologijos skyrių A. Margelis stacionarizuotas pirmadienį.

A. Klėjus: man sakė, kad pažeidimų nebus

Šiuo metu Turkijoje su Lazdijų rajono savivaldybės švietimo darbuotojų delegacija viešintis Lazdijų rajono savivaldybės administracijos direktorius konservatorius Audrius Klėjus telefonu DELFI sakė esąs nustebintas išgirstos žinios.

„Nekokia naujiena. Tiesą sakant, tik iš jūsų ir išgirdau, dar nieko nežinau. Grįžus reiks žiūrėti, kur ir ar padarėme kokius pažeidimus ir kas dėl to kaltas, kokie yra Viešųjų pirkimų tarnybos argumentai ir kt. kai vyko pirkimai, mane specialistai patikino, kad jokių pažeidimų nėra ir nebus. Man tas naujiena. Kita vertus, pirkimas per viešųjų pirkimų CPO LT katalogą buvo ne imperatyvus, o rekomendacinio pobūdžio, todėl man sunku dabar kažką vertinti“, - sakė viešuosius pirkimus iš „Dzūkų žinių“ bendrovės vykdžiusios Lazdijų rajono savivaldybės administracijos vadovas.