Kadangi socialdemokratų kandidatų sąrašas spalį vyksiantiems Parlamento rinkimams dar nėra galutinis, iki šios savaitės pabaigos galimos tam tikros pataisos. Galutinį sąrašą dar turės tvirtinti partijos suvažiavimas, tradiciškai vyksiantis Tarptautinę darbo dieną, gegužės 1-ąją.

Sąraše tarp kauniečių socialdemokratų yra esamų ar buvusių Seimo, Kauno miesto savivaldybės tarybos narių, yra ir nepartinių visuomenei žinomų veikėjų. Tarp pastarųjų – du visuomeniniai Kauno mero patarėjai, medikai, – buvęs švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis bei garsus kardiologas prof. Rimantas Benetis. Tiesa, jų pavardžių nėra pirmuose trijuose kandidatų daugiamandatėje apygardoje sąrašo dešimtukuose.

Naujienų agentūros ELTA kalbinta LSDP Kauno skyriaus vadovė, Seimo narė Orinta Leiputė negalėjo patvirtinti, kad, sėkmingai pasibaigus rinkimams, visi daugiamandatėje apygardoje išrinkti šios partijos atstovai paliks savo dabartinius darbus ir taps Seimo nariais. Juolab tie, kurie iki šiol yra išgarsėję savo profesiniais pasiekimais. Tačiau ji sutiko, kad žinomi žmonės kandidatų sąrašuose kiekvienai partijai pritraukia nemažai rinkėjų.

„Manytume, R. Benetis būtų gal ir visai neblogas sveikatos apsaugos ministras, tad jam profesijos, savo įdirbio tikrai nereikėtų pamiršti, jeigu rinkimai susiklostytų sėkmingai. Tiesa, dalyvauti rinkimuose vienmandatėje apygardoje jis atsisakė, bet randa laiko susitikti su rinkėjais, yra aktyvus rinkimų kampanijos dalyvis“, – pasakojo O. Leiputė.

Ji pati susitikimą su rinkėjais organizavo visuotinės talkos dieną, pakviesdama ir kitų partijų atstovus tvarkyti Kalniečių rajono, kuriame sieks būti išrinkta į Seimą, viešąsias erdves.

„Kalniečiuose man teks varžytis su buvusiu Kauno meru Andriumi Kupčinsku, su savarankiškai save keliančiu Seimo nariu buvusiu konservatoriumi Arimantu Dumčiumi, gal ir su Stanislovu Buškevičiumi iš „Jaunosios Lietuvos“ bei kitų politinių jėgų kandidatais. Paprastai šioje apygardoje kandidatų būna daugiau nei dešimt. Kitose apygardose – panašiai tiek pat“, – sakė LSDP Kauno skyriaus vadovė O. Leiputė.

Socialdemokratų kandidatai dar nepatvirtinti dviejose iš devynių vienmandačių Seimo rinkimų apygardų Kaune. Situacija pasikeis per artimiausias šios savaitės dienas.