„Skubaus perspėjimo sistema padėjo koordinuoti vartotojų apsaugos institucijų veiksmus ir pašalinti pavojingus produktus iš įvairių Europos šalių rinkų. Dar laukia dvi svarbios veiklos sritys: internetu įsigyjami produktai, paštu atkeliaujantys į vartotojų namus, ir vis didėjanti Kinijoje pagamintų produktų dalis, apie kuriuos pranešama, naudojantis Skubaus perspėjimo sistema“, – pranešime spaudai sakė už teisingumą, vartotojų reikalus ir lyčių lygybę atsakinga EK narė Vera Jourova (Vera Jurova).

EK atstovybė Lietuvoje pranešė, kad 2015 metais Lietuva išsiuntė 74 pranešimus apie pavojingus ne maisto produktus, iš kurių daugiausiai – 49 – dėl žaislų, o 10 – dėl elektros prietaisų. Be to, gauti 7 pranešimai apie iš Lietuvos atkeliavusį produktą.

Latvija 2015 metais išsiuntė 60 pranešimų, daugiausiai - dėl žaislų ir vaikų prekių, Estija – 21, daugiausiai – dėl žaislų.

Visoje Europos Sąjungoje (ES) Skubaus perspėjimo apie pavojų sistema sulaukė 2072 pranešimų. Pagrindiniai tokie produktai buvo žaislai (27 proc.) ir drabužiai bei tekstilės gaminiai (17 proc.). 62 proc. visų nustatytų pavojingų gaminių buvo pagaminti Kinijoje.