„Vieną vertus, įmonė veiklos rezultatus turi gerus, bet reputacijos problemų buvo akivaizdžių“, – BNS sakė meras.

Jis darkart pakartojo, jog visiškai pasitiki valdyba, kuri ketvirtadienį, po pakartotinio jo prašymo įvertinti viešai skelbiamą informaciją ir priėmė sprendimą atleisti vadovą.

VVK valdyba ketvirtadienį pranešdama apie R. Dūdonio atleidimą nurodė, kad jis „subūrė puikią komandą ir užtikrino sklandžią įmonės veiklą valdant vykdomus projektus“.

„Tačiau dabartinėje situacijoje įmonei reikia naujos lyderystės ir naujo vadovo, kuris ne tik tęstų vykdomus darbus, tačiau taip pat užtikrintų įmonės veiklos bei funkcijų plėtrą“, – rašyta pranešime.

Meras abejoja, kad atleidimą lėmė tik šie motyvai.

„Turbūt yra įvarių planų, tų motyvų – valdybos posėdyje nei dalyvavau, nei norėčiau dalyvauti, nes esame pasitvirtinę tą modelį, yra nepriklausomi žmonės įtraukti į valdybą. Bet neigti, kad buvo reputacijos problemų, būtų keista“, – BNS sakė jis.

Vilniaus vystymo kompanijos valdybai vadovauja Giedrius Dusevičius - Liberalų sąjūdžio šešėlinis finansų ministras.

Portalas 15min.lt skelbė, jog R. Dūdonio svainis Mantas Kurlianskis per tarpininkus abejotinomis aplinkybėmis įsigijo dalį didelės vertės žemės sklypo Vilniaus centre. Sprendimus atkurti nuosavybę į žemę tarpininkams priėmė buvęs Nacionalinės žemės tarnybos Vilniaus skyriaus vadovas Arvydas Juška, žemės atkūrimo procese tarpininkams atstovavo ir R. Dūdonio patarėjas Vadimas Mitruščėnkovas.

Pats R. Dūdonis yra deklaravęs per 150 tūkst. eurų suteiktų paskolų svainiui ir jo valdomoms įmonėms.

Savivaldybė informavo, kad atleidžiant R. Dūdonį jam sutarta išmokėti dviejų mėnesių atlyginimo dydžio išeitinę kompensaciją. Pirmąjį šių metų ketvirtį jo alga iki mokesčių siekė 1850 eurų.

Tirdama kitą sklypų įsigijimo istoriją, pernai gruodžio pradžioje Specialiųjų tyrimų tarnyba Vilniaus vystymo kompanijoje atliko dokumentų poėmius, taip pat kratas Nacionalinėje žemės tarnyboje (NŽT).

Šie veiksmai atlikti tiriant įtarimus dėl dokumentų klastojimo, NŽT Vilniaus miesto skyriaus darbuotojų piktnaudžiavimo tarnyba, kai be konkurso išnuomoti du bendrovėms skirti daugiau nei 1,1 mln. eurų vertės žemės sklypai prestižiniame Žvėryno rajone. Nuomos sutartys po Žemės ūkio ministerijos įsikišimo buvo sustabdytos.