Ir paviešino dvi nuotraukas – vienoje greičio matuoklis yra užfiksavęs 165 km/val. greitį, kitoje – Seimo nario Stasio Brundzos visureigį „Range Rover“.

Parlamentaro automobilį, gerokai viršijantį leistiną greitį, pareigūnai kelyje Vilnius-Kaunas sustabdė šeštadienio rytą. Jis skriejo maždaug 165 km/val. greičiu.

S. Brundzos vairuojamą visureigį apie 8 val. Elektrėnų savivaldybėje sustabdė Lietuvos kelių policijos pareigūnai.

Prie automobilio vairo viršijęs greitį sustabdytas S. Brundza nesikratė atsakomybės, tačiau stebėjosi, kad apie jo galimai padarytą pažeidimą policija iškart informavo visuomenę.

„Skubėjau į renginį, be to, čia nebuvo kur nors miesto teritorijoje, kur daug žmonių ar pėsčiųjų, tai buvo labai geros kokybės kelyje, prieš Vievį, kur puikios sąlygos, – sakė Seimo narys. – Galima sakyti, 53 m. vairuoju ir niekada nesu sukėlęs nepatogumų kitiems eismo dalyviams, neturėjau avarijos, nes niekada neviršiju saugaus greičio. Taip buvo ir šiuo atveju.“

Parlamentaras sakė, kad turi daugiametę lenktyninko patirtį, todėl net ir viršydamas greitį nesukėlė pavojaus eismo saugumui.

„Pažeidimas buvo, atitinkamai bus įvertinta“, – sakė jis.

Vis dėlto, politikas nustebo, kad apie jo padarytą Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimą policija pranešė visuomenei. „Matote, koks džiaugsmas jiems – nesiruošiu išvengti atsakomybės, pažeidžiau KET, viršijau greitį, atitinkamai būsiu nubaustas“, – sakė jis.