Technika į Lenkiją taip pat bus vežama sekmadienį ir pirmadienį.

Kaip informavo Krašto apsaugos ministerija (KAM), planuojama, kad JAV karinė technika ir įranga, kuri yra laikoma Mumaičiuose, atgal į Lietuvą bus pargabenta vasaros viduryje.

JAV kariai iš Lietuvos kariuomenės Depų tarnybos Transporto depo Mumaičiuose gabens įvairios paskirties karinę techniką ir įrangą, tarp jų ir tankus „Abrams”, pėstininkų kovos mašinas „Bradley”. Sąjungininkų karinė technika ir įranga bus gabenama sausumos keliais iš Mumaičių į Šiaulių geležinkelio stoties krovinių terminalą, iš kur geležinkeliu bus transportuojama į Lenkiją. Kolonos saugumą sausumos keliuose užtikrins Lietuvos kariuomenės Karo policija.

JAV karių technika ir įranga, skirta pratyboms regione stiprinti, yra laikoma Mumaičiuose, Lietuvos kariuomenei priklausiančioje teritorijoje, kuri yra pusiaukelėje tarp Šiaulių ir Radviliškio.

JAV sausumos pajėgų kariai Baltijos šalyse ir Rytų Europoje rotuojami nuo 2014-ųjų pavasario, kaip dalis JAV sausumos pajėgų operacijos „Atlanto ryžtas“. Šia operacija JAV rodo savo įsipareigojimą NATO sąjungininkams užtikrinant saugumą po agresyvių Rusijos veiksmų Ukrainoje. Į pratybas JAV kariai atsigabena ir savo techniką.

Kitą savaitę pratybų Lietuvoje laikotarpiui atvyksta nauja - jau dešimtoji - JAV karių pamaina.