„Manau, agentūros likvidavimo jau sulauksime pavasario sesijoje, o funkcijos bus perduotos - vėliau“, - ketvirtadienį Seimo liberalų sąjūdžio frakcijos posėdyje sakė ministrė.

Anot jos, dalis funkcijų, pavyzdžiui, pieno ir daržovių vaikams tiekimas, būtų perduotas Valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai, o intervenciniai pirkimai - įmonei, perkančiai rezervinius produktus.

Pasak V. Baltraitienės, dabar Rinkos reguliavimo agentūroje dirba apie 40 darbuotojų: „Aišku, specialistų ten stiprių nėra“.

Vėliau Seime žurnalistams ji pranešė, kad agentūros vadovo konkursas yra nutrauktas - naujas vadovas nebebus ieškomas.

„Pirmiausia turime priimti įstatymą, kad ją likviduotume nuo 2017 ųjų. Tada turime visus įspėjimus. Tada visais kitais įstatymais perskirstyti agentūros funkcijas kitoms institucijoms“, - sakė V.Baltraitienė.

Ministrė taip pat informavo, kad su Socialinės apsaugos ir darbo ministerija ruošiamas Vyriausybės nutarimas, kad pirkimus perims Europos Sąjungos (ES) paramą Lietuvoje administruojanti Europos socialinio fondo agentūra (ESFA).

„Kitais metais naują produktų pirkimo konkursą organizuos pati ESFA, kuri tuos pinigus turi“, - teigė ministrė.

Šių metų sausio pabaigoje iš pareigų pasitraukė agentūros vadovė Aldona Miliuvienė. Po skandalo vasarį atsistatydino ir žemės ūkio viceministras Vilius Martusevičius.

ES, siekdama užtikrinti pagalbą labiausiai skurstantiems asmenims, Lietuvai 2014–2020 metams iš viso skyrė 76,5 mln. eurų.