Šią informaciją DELFI patvirtino TS – LKD partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis, kurio kreipimusi ir buvo inicijuotas A. Margelio svarstymas Priežiūros komitete, ir partijos Priežiūros komiteto pirmininkas Valdas Benkunskas.

„Partijos nariams taikome labai aukštus standartus skaidrumo, viešumo, etikos ir moralės klausimais. Visuomenei neturi likti nei menkiausios abejonės, kad kas nors politiko veikloje galėjo būti ar yra neskaidru, neaišku. Tokie standartai taikomi ir man, kaip partijos pirmininkui, ir bet kuriam kitam partijos nariui. Paties Priežiūros komiteto sprendimo dar nemačiau, bet apie buvusį svarstymą žinau“, - sakė G. Landsbergis.

Gabrielius Landsbergis

Lazdijų rajono savivaldybės meras A. Margelis DELFI tikino nieko nežinąs ne tik apie siūlymą suspenduoti narystę partijoje, bet ir bandė įteigti, esą jokio svarstymo Priežiūros komitete nebuvo.
Partijos etikos sargų dėmesio A. Margelis sulaukė po to, kai žiniasklaidoje pasirodė informacija apie galimai neskaidrius viešuosius pirkimus Lazdijų rajono savivaldybėje.

Buvo teigiama, kad pati Lazdijų rajono savivaldybė ir jai pavaldžios valdiškos institucijos gerokai didesnėmis nei rinkos kainomis įsigyja prekes iš A. Margeliui priklausančios bendrovės „Dzūkų žinios“.

Šiai bendrovei vadovauja mero žentas, joje dirba ir mero dukra.

Šiuo metu Viešųjų pirkimų tarnyba atlieka patikrinimą dėl viešųjų pirkimų Lazdijų rajono savivaldybėje ir jai pavaldžiose įmonėse.

Tuo tarpu Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK), į kurią kiek anksčiau dėl tų pačių pirkimų ir galimo viešų ir privačių interesų supainiojimo kreipėsi Lietuvos socialdemokratų partija, tyrimo nepradėjo, neįžvelgusi A. Margelio kaltės.

A.Margelis partijos nariams neigė veikęs viešuosius pirkimus ir siekęs naudos sau ar savo šeimos nariams, taip pat tikino, esą „Dzūkų žinių“ akcijas pardavęs nenorimam įvardinti asmeniui.
Paklaustas, kaip vertina partijos siūlymą laikinai suspenduoti narystę partijoje, A. Margelis sakė tokio siūlymo negavęs.

„Jei gausiu, tada ir reaguosiu“, - sakė beveik 600 narių turinčio konservatorių Lazdijų skyriaus pirmininkas A. Margelis.

Tuo metu DELFI šaltinių TS – LKD partijoje žiniomis, partijoje baiminamasi vadinamojo Druskininkų varianto.

Neseniai Lietuvos socialdemokratų partiją supurtė skandalas, kai partijos vadovybei pasiūlius iš skandalų neišbrendančiam Druskininkų savivaldybės merui ir vienam iš socialdemokratų partijos pirmininkų Ričardui Malinauskui laikinai suspenduoti narystę partijoje, įsižeidęs politikas trenkė partijos durimis, paskui save išsivesdamas beveik visą Druskininkų socialdemokratų skyrių.

DELFI šaltiniai konservatorių partijoje tikino, kad svarstant A. Margelį Priežiūros komitete išgirdęs siūlymą laikinai trauktis iš partijos, A. Margelis pagrasinęs padėti partijos nario pažymėjimą ir išeiti iš konservatorių gretų su visų Lazdijų skyriumi.
Artūras Margelis

Galimas variantas, kad tokiai pozicijai įtakos turėjo ir drąsos pridėjo ir A. Margelio bičiulio ir kolegos R. Malinausko žingsnis, po kurio šis politikas tik sustiprino savo politinius dividendus, palikęs socialdemokratų partiją ir jos pirmininką Algirdą Butkevičių kraujuoti žemėjančių reitingų baloje.

„Pokalbis buvo labai įtemptas ir sunkus“, - apie konservatoriaus A. Margelio elgesį jo svarstymo metu sakė TS - LKD Priežiūros komiteto pirmininkas V. Benkunskas, paklaustas, ar Lazdijų rajono meras pagrasino paliksiantis konservatorių gretas.

Turimomis žiniomis, rytoj, balandžio 14-ąją, Lazdijų rajono Veisiejų miestelyje įvyks TS – LKD Lazdijų skyriaus narių susirinkimas.

Kokie klausimai bus svarstomi – neskelbiama.