Baltarusijos šnipai Lietuvoje: dėl šnipinėjimo Baltarusijai 2015 metų lapkritį Vilniaus teismas valstybinėje įmonėje „Oro navigacija“ dirbusį Romualdą Lipskį nuteisė kalėti trejus metus ir tris mėnesius. 2016 metų kovą Lietuvos kariuomenėje paramediku tarnavęs Andrejus Ošurkovas nuteistas kalėti trejus metus. Valstybės saugumo departamentas (VSD) teigia, kad jie bendradarbiavo su Baltarusijos karine žvalgyba GRU.

Rusijos šnipai Lietuvoje: 2014 metų balandį kaip Rusijos užsienio žvalgybos tarnybos SVR darbuotojas iš Lietuvos išsiųstas Rusijos generalinis konsulas Klaipėdoje Vladimiras Malyginas.

2015 metų gegužę Lietuvoje sulaikytas Rusijos pilietis, kurį Lietuvos žvalgyba vadina etatiniu Rusijos Federalinio saugumo tarnybos FSB darbuotoju. Anot VSD, tai pirmas atvejis Lietuvoje, kai dėl šnipinėjimo buvo sulaikytas kadrinis Rusijos saugumo tarnybos darbuotojas. Prokuratūra apie tyrimą duomenų neteikia.

Paskutinę 2014 metų dieną paskelbta apie sulaikytą Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų karininką, kuris įtariamas teikęs įslaptintą informaciją neįvardytai užsienio valstybei. Kartu sulaikytas ir kitas asmuo, kuriam teikta informacija. Ši byla plačiau nekomentuojama.

Lietuvos šnipai Baltarusijoje: 2013 metų gruodį Baltarusijos karo teismas du Baltarusijos piliečius nuteisė dešimties ir aštuonerių metų laisvės atėmimo bausmėmis dėl šnipinėjimo Lietuvai. Nuteistieji identifikuoti kaip A.Fenzeliau ir E.Kočiura.

Lietuvos šnipai Rusijoje: 2016 kovą Maskvos teismas Lietuvos pilietį Aristidą Tamošaitį nuteisė kalėti 12 metų, balandį Karaliaučiaus srities teismas dvigubą Lietuvos ir Rusijos pilietybę turinčiam Jevgenijui Mataičiui skyrė 13 metų nelaisvės. Maskva teigia, kad jiedu vykdė Lietuvos karinės žvalgybos užduotis.