Politiką su žmona, dukra, žentu ir apsaugos darbuotojais fiksavo vietos gyventojas, nusistebėjęs teisiniu nihilizmu, tuo metu kiti komentatoriai siūlė pasvarstyti, ar patys žmonės taip atidžiai seka kelio ženklus, juolab, kad premjeras automobilį vairavo ir pastatė ne pats, tai buvo jo vairuotojo atsakomybė.

Vaizdo įraše matyti, kaip premjeras A. Butkevičius, jo žmona Janina, dukra Indrė su dviem vaikais laukia, kol Evaldas Vaitasius, premjero žentas, sukraus daiktus į automobilį. Po kurio laiko asmuo, kuris filmuoja, nukreipia kamerą į kelio ženklą – sustoti (stovėti) draudžiama, kuris reiškia, kad transporto priemonės negali sustoti ar stovėti toje kelio pusėje, kurioje pastatytas kelio ženklas. Išimtis daroma maršrutiniam transportui stotelėse ar neįgaliųjų automobiliams.

Premjero atstovė spaudai Evelina Butkutė-Lazdauskienė DELFI perdavė, kad premjeras pats nesprendžia, kur sustoti automobiliui. Jos teigimu, kai kuriais atvejais specialiosioms transporto priemonėms, prie kurių priskiriamas ministrą pirmininką vežantis automobilis, gali pažeisti Kelių eismo taisykles.

„Ne ministras pirmininkas sprendžia, kur sustoti automobiliui, sprendžia vairuotojai, apsauga, kurie vadovaujasi Vadovybės apsaugos įstatymu, Kelių eismo taisyklėmis. Automobilis, kuriuo važiavo ministras pirmininkas, priskiriamas Specialiųjų transporto priemonių kategorijai, kurioms tam tikrais atvejais leidžiama pažeisti Kelių eismo taisykles dėl tarnybinio būtinumo", - teigiama E. Butkutės-Lazdauskienės atsakyme.

„Jūsų minėtu atveju, premjero automobilis nestovėjo minimoje vietoje ilgą laiką, jis sustojo tik trumpam, kad būtų galima saugiai ir gretai sudėti daiktus, ir iš karto po to, pajudėjo iš vietos. Tikimės visuomenės supratimo, o ne smulkmeniškumo", - perduodama atstovės spaudai komentare.

Daugelis komentatorių po šiuo vaizdo įrašu pažymėjo, kad premjero šeima tik susikrovė daiktus ir ragino nesikabinėti prie detalių.

„Kiek suprantu iš įrašo, sustojo susikraut daiktus. Kai kuriems atrodo, kad žmones turi tarnaut ženklams ir taisyklėms, o ne atvirkščiai. Dabar posto autorius tegul pakomentuoja kas blogo nutiko, kol susikrovė į bagažine daiktus – ir nesureikšminkim, kad čia premjeras“, - rašė vienas internautas.

„Ženklai yra pastatyti legaliai ir jų privalu laikytis visiems. O šitas atvejis tik dar kartą parodo, koks yra Vyriausybės vadovo požiūris į įstatymus ir žmones“, - replikavo kitas skaitytojas.

Tuo metu Palangos meras, konservatorius Šarūnas Vaitkus puolė ginti socialdemokratų partijos vedlio.

„Yra tokia žemaitiška patarlė: „Būkim biedni, bet teisingi“. Pridėkime ranką prie širdies ir paklauskime savęs, ar mes sėdėdami ne už vairo ir nevairuodami automobilio visi žiūrime į ženklus? Gi šiuo atveju premjeras ar jo šeimos narys nevairuoja. Vairuoja pareigūnas, kuris ir yra atsakingas už vieną ar kitą situaciją. Šioje situacijoje kaltas ne premjeras, o artėjantys rinkimai. Gaila ir liūdna, kad tokiais metodais yra kovojama“, - rašė konservatorius Š. Vaitkus.