Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) vadovo konkursą laimėjusi Daiva Mūrienė yra žemės ūkio ministrės „darbietės“ Virginijos Baltraitienės žemiečių, Kėdainių rajono politikų ir savivaldybės administracijos darbuotojų Regimanto ir Zitos Valiauskų dukra, rodo BNS penktadienį surinkti duomenys.

Apie konkurso laimėtoją ketvirtadienio vakarą pranešusi Žemės ūkio ministerija nepateikė jokių duomenų apie D. Mūrienės biografiją.

Iš viešuose šaltiniuose prieinamos informacijos matyti, kad 38 metų D.Mūrienė yra baigusi teisės studijas Vytauto Didžiojo universiteto Teisės institute, anksčiau yra dirbusi Valstybiniame miškotvarkos institute, pastaruoju metu dirba Kauno rajone įsikūrusios Policijos mokyklos prie Policijos departamento Logistikos skyriaus vedėja.

Kėdainių šeimų ryšiai

Žemės ūkio ministerija penktadienį BNS informavo, kad konkursą laimėjusios D.Mūrienės išsilavinimo, darbinės patirties ir dabartinių pareigų atskleisti negali, kol kandidatūra nepatikrinta Specialiųjų tyrimų tarnybos.

„Konkurso organizavimo tvarkos aprašas reglamentuoja visas procedūras ir ten pasakyta, kad apie pretendentus informacija yra neviešinama. Asmuo pretendentu laikomas tol, kol jis nepaskiriamas į konkrečias pareigas, kol nėra išleidžiamas įsakymas. Visi yra pretendentai, net konkurso laimėtojas, tol, kol nepaskiriami, jie nėra vieši asmenys ir teisės aktai numato, kad duomenys apie pretendentus neskelbiami“, - BNS sakė Valstybės tarnybos departamento Atrankų skyriaus vedėjas Arvydas Kazlauskas.

D. Mūrienės tėvas R.Valiauskas yra rajono savivaldybės administracijos filialo - Gūdžiūnų seniūnijos seniūnas, o motina Z. Valiauskienė - savivaldybės kontrolierė, šiame poste ji dirba nuo 2000 metų.Ministrė V. Baltraitienė kelerius metus buvo tiesioginė Z. Valiauskienės vadovė: 1999 iki 2004 metų vadovavo Kėdainių rajono savivaldybės administracijai, 2004 - 2005 metais buvo rajono merė.

Kaip rodo Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenys, V. Baltraitienė ir Z .Valiauskienė iki Darbo partijos įkūrimo priklausė tai pačiai Naujosios sąjungos partijai, abi su šia partija 2002 metais buvo išrinktos į Kėdainių rajono tarybą. 2008 metais Seimo rinkimuose abi politikės dalyvavo po skirtingų partijų vėliavomis: V. Baltraitienė kaip Darbo partijos atstovė, Z. Valiauskienė kaip Naujosios sąjungos kandidatė. Naujoji sąjunga 2011 metais įsiliejo į Darbo partijos gretas.

R. Valiauskas: ji tikrai prie vairo girta nepapuls

Nuo 2004 metų karjerą Kėdainių savivaldybėje kaip seniūnas pradėjęs R.Valiauskas teigė, kad jo dukra konkursą į NŽT vadovo postą laimėjo pelnytai.

„Aš galvoju, kad mano dukra yra ant tiek gudri, kad ji yra šaunuolė. (...) Ji labai šaunuolė, tikrai prie vairo girta nepapuls, aš ją tikrai palaikau, jokio interesų konflikto nematau“, - BNS sakė seniūnas.

Virginija Baltraitienė
Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (318)