„Balandžio 6 d. Lietuvos ginklų fondo prie VRM vyriausiasis patarėjas G. Mišeikis kartu su Ūkio ministru E. Gustu tarnybiniu automobiliu „WV Caddy“ ne darbo metu išvyko į medžioklę Kaišiadorių rajone. Po vidurnakčio, apie 2 val., automobilis atsitrenkė į stirną, įvykis įformintas policijos pareigūnų, tačiau apie tai niekur nepranešta.

Kokiu pagrindu valstybei priklausanti transporto priemonė buvo naudojama asmeniniam poreikiui? Įtariama, kad atbuline data bus apiforminta nuoma. Žinant, kad siekiama Ginklų fondą jungti prie Ūkio ministerijos, ar nebuvo derinami darbiniai-asmeniniai reikalai neformalioje aplinkoje?“, - rašoma laiške.

Policija DELFI patvirtino, kad minėtas eismo įvykis užregistruotas naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį, apie 1.30 val., kelyje Žiežmariai-Kaišiadorys.

Buvo patikrintas vairuotojo blaivumas – alkotesteriu nustatyta, kad jis yra visiškai blaivus.

G. Mišeikis neneigia, kad naktį važiavo „Ginklų fondo“ automobiliu „VW Caddy“ ir Kaišiadorių rajone pateko į avariją – susidūrė su stirna.

Lizingo bendrovei priklausantis automobilis apgadintas – aplamdytas sparnas, sudaužytas žibintas.

Stirna nugaišo.

– Jūs tą naktį dalyvavote medžioklėje?

– Ne.

– O kur naktį važiavote tarnybiniu automobiliu?

– Labai paprasta – aš ją išsinuomojau parai. Reikėjo baldus parsivežt, visokiausių buvau prisipirkęs. Vilniuje užtrukau ir vėliau išvažiavau namo. Aš gyvenu ir Vilniuje, ir Kaišiadoryse. Važiavau pas žmoną.

– Važiavote su ūkio ministru?

– Pirmą kartą girdžiu. Ką jis gali veikti Kaišiadoryse?

Ministras E. Gustas ketvirtadienį mobiliuoju telefonu buvo nepasiekiamas.

Ketvirtadienio vakarą į redakciją paskambino ūkio ministro patarėja Vaiva Gogelienė. Jos teigimu, minimu laikotarpiu ministras Kaišiadorių rajone nesilankė ir su G. Mišeikiu tarnybiniu automobiliu nevažiavo.