– Kai pasitraukėte iš Socialdemokratų partijos, panašu, ėmė byrėti šios partijos Druskininkų skyrius. Kaip manote, ar tai įvyko dėl Jūsų pasitraukimo?

– Negalėčiau atsakyti į tokį klausimą. Vakar vyko posėdis, į kurį buvau pakviestas kaip svečias. Vyko skyriaus narių diskusija, pasisakė svečiai, tarp jų ir aš. Posėdyje žmonės išsakė savo nuomonę ir priėmė sprendimą.

– Premjeras pareiškė, kad artimiausiu metu ketina pats atvykti į Druskininkus ir susigrąžinti į partiją bent kelis pagrindinius Druskininkų skyriaus narius. Kiek tai realu?

– Negalėčiau komentuoti. Kaip kurortas, mes laukiame visų svečių – ar tai būtų premjeras, ar prezidentas, ar ministras, ar eilinis Lietuvos ar bet kurios kitos šalies gyventojas. Mielai laukiame svečių bet kokiu metu, bet kokiu oru. Druskininkai, kaip kurortas, gyvuoja 365 dienas per metus jau 220 metų, ir mes esame labai laimingi, kai pas mus atvyksta žmonių.

– Komentuodamas šią situaciją, premjeras užsiminė, kad Druskininkų skyriuje reikėtų daugiau demokratijos. Kaip Jūs vertinate tokį ministro pirmininko pasisakymą?

– Šiek tiek gaila dėl tokios premjero nuomonės, bet daugiau komentuoti kol kas nenorėčiau.

– Iki šiol nesate įvardijęs pasitraukimo iš socialdemokratų partijos priežasčių. Ar galėtumėte įvardyti bent keletą argumentų, kodėl priėmėte tokį sprendimą?

– Man labai malonu ir įdomu stebėti, kai visi komentuoja už mane. Aš pakomentuosiu tada, kai visi kiti išsakys savo nuomonę apie tai.

– Jūs pasitraukėte iš partijos pirmadienį, nors partijos lyderiai jau anksčiau Jus įkalbinėjo bent sustabdyti narystę. Kas nulėmė Jūsų sprendimą pasitraukti būtent šią savaitę?

– Bendra situacija.

Viso interviu su Druskininkų meru R. Malinausku klausykitės LRT RADIJO laidoje „60 minučių“ ketvirtadienį nuo 17 val.