„G. Furmanavičius buvo sulaikytas ir paleistas, šiandieną darbe jo nėra, nežinome dėl kokių priežasčių. Su direktore kalbėjome, jeigu nepasirodys, bus atleistas už pravaikštas, jeigu pasirodys, siūlysime pačiam pasitraukti iš šitų pareigų“, - sakė V. Baltraitienė.

Pasak ministrės, Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) neprašo, kad būtų nušalintas nuo pareigų, jam yra pareikšti įtarimai.

„NŽT yra ta tarnyba, kur yra labai daug visų interesų, tiek politikų, tiek verslininkų, ir ypač Vilniuje. Matome, kas vyksta, ne be reikalo pradėta tiek ikiteisminių tyrimų. Šiuo atveju NŽT sprendimas buvo priimtas neigiamas verslo atžvilgiu, buvo neleista pradėti projekto. Čia jeigu kažką darė, tai darė asmeniškai pats G. Furmanavičius“, - sakė V. Baltraitienė.

Kaip ELTA rašė, Specialiųjų tyrimų taryba trečiadienį sulaikė G. J. Furmanavičių. STT pareigūnų duomenimis, buvo susitarta, kad už kyšį direktorės patarėjas paveiks NŽT darbuotojus, kad būtų leista vienai įmonei Vilniaus mieste suformuoti žemės sklypą prijungiant prie įmonės turimo sklypo valstybei priklausančią žemę.

STT atliekamą tyrimą dėl prekybos poveikiu kontroliuoja ir jam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.