Ministras pirmininkas socialdemokratų lyderis Algirdas Butkevičius sako tikįs, kad dalis partiją palikusių Druskininkų skyriaus narių grįš į partiją.

„Aš manau, kad dabar daryti išvadą iš pirmo skyriaus partijos narių susirinkimo būtų ankstoka, nes susitikimas vyko daugiau tokiu emociniu pagrindu ir praėjus tam tikram laikui, aš manau, kad dalis ir tų partijos bičiulių, kurie buvo apsisprendę išeiti, tikrai liks partijoje“, - Žinių radijui ketvirtadienį sakė premjeras.

Pasak jo, partiją trečiadienio vakarą paliko kurorto savivaldybės administracijos darbuotojai ir savivaldybės tarybos nariai.

A.Butkevičiaus teigimu, susirinkime dalyvavo apie du trečdaliai skyriaus narių.

„Puikiai suprantu, kad Druskininkų savivaldybėje dirba daug socialdemokratų, manau, kad jų pirmas prioritetas – turėti darbo vietą, gauti pajamas ir išlaikyti šeimą“, – apie bendražygių sprendimo motyvus svarstė partijos lyderis.

Premjeras sakė, kad tai neturėtų tapti dideliu išbandymu socialdemokratams, nes partija yra išgyvenusi ir tuos laikus, kai jai buvo kilusi skilimo grėsmė.

A.Butkevičius teigė, kad artimiausiu metu pats važiuos į Druskininkus ir kvies kurorto gyventojus prisijungti prie partijos.

„Reikia daugiau demokratijos Druskininkų mieste ir aš tikiuosi, kad viskas bus gerai“, – kalbėjo ministras pirmininkas.

Šią savaitę socialdemokratus paliko Druskininkų meras Ričardas Malinauskas. Jis tokį sprendimą priėmė išgirdęs partijos vadovybės raginimą susispenduoti narystę.

Druskininkų meras buvo apklaustas specialiuoju liudytoju Specialiųjų tyrimų tarnybos tyrime dėl galbūt daryto poveikio rengiant Vyriausybės nutarimą, galbūt turėjusį reikšmės vadinamojo Vijūnėlės dvaro Druskininkuose įteisinimui. Vėliau ikiteisminis tyrimas nutrauktas, neradus nusikalstamos veikos požymių. R.Malinausko veiksmų netyrė ir Vyriausioji tarnybinės etikos komisija, nes negavo duomenų apie galimą privačių ir viešųjų interesų supainiojimą.