Po daugiau nei keturias valandas trukusio posėdžiavimo su Lietuvos socialdemokratų partijos Druskininkų skyriaus bičiuliais, vėlai vakare kurorte su specialiu partiniu vizitu viešėjęs socialdemokratų partijos Skaidrumo grupės pirmininkas ir LSDP pirmininko pavaduotojas Julius Sabatauskas DELFI patvirtino – partija prarado Druskininkų kurortą.

„Skyrius subyrėjo. Žmonės išėjo iš partijos, daug žmonių. Tiesą sakant, net nežinau, kas liko, nes dar turėsime suskaičiuoti. Nepaskirtas nei laikinasis skyriaus vadovas. Visi aukščiausius postus savivaldybėje užimantys bičiuliai, taip pat bene visi savivaldybės tarybos nariai šiandien paliko socialdemokratų partijos gretas“, - sunkiai rinkdamas žodžius sakė J. Sabatauskas.

Politikas neslėpė, kad toks žingsnis buvo žengtas ne be partiją prieš porą dienų palikusio Druskininkų mero Ričardo Malinausko įtakos.
„Jis ten įtakingas, labai įtakingas ir tą rodo rinkimų rezultatai“, - sakė J. Sabatauskas.

Turimais duomenimis, socialdemokratų partijos nario pažymėjimų atsisakė ne tik meras R. Malinauskas, bet ir jo pavaduotojas Linas Urmanavičius, laikinai partijos skyriui vadovavęs mero patarėjas savivaldybėje Aivaras Kadziauskas, Druskininkų savivaldybės administracijos direktorė Vilma Jurgelevičienė, jos pavaduotoja Violeta Grigorienė.

Druskininkuose į Seimą išrinkta ir vėl su socialdemokratais antrai kadencijai ketinanti kandidatuoti Kristina Miškinienė, pasak J. Sabatausko, liko partijoje.

Paklaustas, kokia buvo partijos pirmininko Algirdo Butkevičiaus reakcija į tokią naujieną, J. Sabatauskas sakė su juo dar nekalbėjęs.
Politikas teigė, kad pokalbis, kuris buvo įvardintas visuotiniu skyriaus susirinkimu, buvęs atviras ir karštas.

Jame dalyvavo didžioji dauguma iš 120 skyriaus narių.
„Pokalbis buvo labai atviras. Niekas žodžių į vatą nevyniojo. Ne, prašymų nebuvo. Ir grasinimų nebuvo. Buvo daug nuoskaudos ir priekaištų išsakyta. Priekaištų partijos vadovybei. Ir buvo išsakyta visuotinis palaikymas merui Ričardui Malinauskui“, - sverdamas kiekvieną sakomą žodį DELFI kalbėjo J. Sabatauskas.

Politikas sakė nemanąs, kad tokį partijos dabar jau buvusių bičiulių demaršą lėmė kerštas. Esą nei kalbėjusieji Druskininkų socialdemokratai, nei pats R. Malinauskas neatskleidė, ką veiks ateityje.

„Meras sakė, kad dirbs savivaldoje. Dirbs Druskininkams ir jų labui. <...> (Palikti partijos gretas) greičiau tai buvo emocijų padiktuotas sprendimas. Politikoje tokių sprendimų kartais būna. Kaip tą priimame? Kaip realybę. Skyrių reikės kurti praktiškai iš naujo“, - neslėpė J. Sabatauskas.