G. Furmanavičių jį pažįstantys žmonės apibūdina kaip protingą, bet suktą, pabrėžia jo pomėgį moterims, nors po skyrybų su žmona Jūrate politikas ilgą laiką draugavo su verslininke Gražina Goriunoviene ir tik praėjusių metų balandį viešame renginyje užfiksuotas su nauja drauge Rasa.

G. Furmanavičius politikos pasaulyje geriausiai žinomas dėl vidaus reikalų ministro pareigų, kurias ėjo nuo 2004 m. lapkričio mėn. iki 2006 m. birželio mėn. Algirdo Brazausko vyriausybėje. Į vidaus reikalų ministrus jis paskirtas kaip pakaitalas kitam pasiūlytam kandidatui Viktorui Muntianui: prezidentas Valdas Adamkus manė, kad G. Furmanavičius bus ne taip stipriai susijęs su partijos įkūrėju Viktoru Uspaskichu.

2006 m. Darbo partijai buvo labai prasti: jai pateikti įtarimai dėl „juodosios buhalterijos“, nuo Darbo partijos atskilo „pilietininkai“ su V. Muntianu priešaky, pats partijos įkūrėjas ir lyderis V. Uspaskichas pabėgo į Rusiją, tad koalicija suiro ir G. Furmanavičius natūraliai neteko posto.

Pažįstantieji G. Furmanavičių pasakoja, kad jis iš tiesų nebuvo labai artimas V. Uspaskichui, bet dar ir dabar puikiai sutaria su buvusiu „darbiečių“ sveikatos apsaugos ministru Žilvinu Padaiga, palaiko ryšius su dabartiniu Darbo partijos susisiekimo viceministru Sauliumi Girdausku.

Būdamas ministru G. Furmanavičius turėjo aiškintis dėl ryšių su gyventojų indėlius pradanginusiu koncernu EBSW, kuriam vadovavo liūdnai pagarsėjęs Gintaras Petrikas.

Politikas turėjo akcijų keliose EBSW priklausiusiose įmonėse ir vienai jų vadovavo, tačiau teisme aiškino buvęs žemos grandies vadovas. Seime dėl G. Furmanavičiaus ryšių netgi buvo atliekamas parlamentinis tyrimas, bet galiausiai komisija nutarė, kad politikas su EBSW nėra artimai susijęs.

Žurnalistas ir apžvalgininkas Audrius Bačiulis sako, kad tai ministras, kurį galima apibūdinti žodžiu „joks“. Tačiau apžvalgininkas sako girdėjęs iš savų šaltinių, kad G. Furmanavičius išties negalėjo pakęsti V. Uspaskicho.

Vienas Vidaus reikalų ministerijai pavaldžios įstaigos atstovas pasakoja prisimenantis, kad vienintelis dalykas, ką apie G. Furmanavičių jį pristatydamas sugebėjo pasakyti A. Brazauskas, buvo tai, kad naujasis ministras moka anglų kalbą. „Čia buvo jo kompetencija“, - šaipėsi pašnekovas.

Pasak šio atstovo, G. Furmanavičius iškart pareikalavo reformų, tačiau jam susidarė įspūdis, kad ministrui buvo visiškai nesvarbu reformų turinys – svarbu tik kad reforma. „Apie tai jis neturėjo jokio supratimo“, - teigia DELFI pašnekovas.

Jis taip pat pasakoja, kad būdamas ministru G. Furmanavičius daug laiko praleido rajonuose, kur susitikinėjo su policininkais, ugniagesiais, bet susitikimų ir kelionių tikslas buvo propagandinis: susitikinėta su partijos nariais, vykdyta partinė veikla.

„Šiaip tai žmogus sąžiningumu nepasižymėjo“, - sakė vienos institucijos atstovas.

„Man asmeniškai kai teko su juo susidurti, tai jis gali meluoti per akis. Ir tą daro labai profesionaliai, gali įtikinti, labai artistiškai. Pavyzdžiui sako: „o jūs žinot, ką ant jūsų kalba tas ir anas?" - prisiminė pašnekovas.

Pašnekovas sako susidaręs įspūdį, kad į postą G. Furmanavičius atėjo tik siekdamas sustiprinti savo partiją.

Pasibaigus pareigoms Vidaus reikalų ministerijoje G. Furmanavičius dvi kadencijas dirbo Kauno miesto taryboje, vadovavo Lietuvos automobilių sporto federacijai (LASF), bet pastaruosius rinkimus 2015 m. pralaimėjo Romui Austinskui ir tapo liūdnai pagarsėjusios Nacionalinės žemės tarnybos direktorės Daivos Gineikaitės patarėju.

2015 m. kovo mėnesį dalyvaudamas savivaldos rinkimuose, per kuriuos nepateko į Kauno miesto tarybą, jis deklaravo turėjęs 986 tūkst. litų (285 tūkst. eurų) privalomo registruoti turto, vertybinių popierių, meno kūrinių ar juvelyrinių dirbinių už 593 tūkst. litų (171 tūkst. eurų), 399 tūkst. litų (115 tūkst. eurų) piniginių lėšų, suteikęs paskolų už 510 tūkst litų (147 tūkst. eurų) ir gavęs paskolų už 1,16 mln. litų (338 tūkst. eurų).

Specialiųjų tyrimų tarnyba trečiadienį sulaikė G. Furmanavičių apklausai ir įtaria jį prekyba poveikiu.

Atliekant tyrimą taip pat sulaikytas su juo dėl prekybos poveikiu susitaręs asmuo, kurio tapatybė neatskleidžiama.

„STT pareigūnų turimais duomenimis, buvo susitarta, kad už kyšį direktorės patarėjas paveiks NŽT darbuotojus, kad būtų leista vienai įmonei Vilniaus mieste suformuoti žemės sklypą prijungiant prie įmonės turimo sklypo valstybei priklausančią žemę,“ - rašoma STT pranešime spaudai.

NŽT laikiniosios direktorės Aušros Kalantaitės duomenimis, pareigūnai paėmė dokumentus dėl žemės sklypo Subačiaus gatvėje 49A, Vilniuje.