Antradienį po pietų į posėdį susirinkusi Jonavos savivaldybės taryba dvidešimties balsų dauguma tenkino savivaldybės administracijos direktoriaus socialdemokrato Jono Klemenso Sungailos prašymą atleisti jį iš užimamų pareigų.

Pareigų 68 metų J. K. Sungaila neteks nuo balandžio 29 dienos. Politikui bus išmokėta kompensacija už nepanaudotas atostogas.

Laikinai Jonavos rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pareigas pavesta eiti pavaduotojui Valdui Majauskui.

Kai kurie Jonavos rajono savivaldybės tarybos nariai abejojo, ar atleidimas savo noru – ne per švelni nuobauda girtam vairavusiam politikui.

Esą pats traukdamasis iš pareigų, J. K. Sungaila išvengia bausmės už tarnybinės drausmės pažeidimą ir nusižengimą valstybės tarnautojo etikai.

Prašymą atleisti iš užimamų pareigų politikas parašė pirmąją darbo dieną po Velykų, po to, kai prieš kiek daugiau nei savaitę – Didįjį Velykų penktadienį J. K. Sungaila Jonavos policijos pareigūnų buvo sulaikytas neblaivus už tarnybinio automobilio vairo savo gimtojo Kulvos kaimo kelyje.

Politikui tuomet buvo nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 1,68 promilės.

Tai – ne pirmas kartas, kai šis politikas turi nemalonumų dėl savo pomėgio išgerti. Reikalų su policija dėl vairavimo neblaiviam J. K. Sungaila yra turėjęs ir anksčiau.

2002 metais praeityje buvęs Jonavos rajono meras J. K. Sungaila vairavo automobilį, būdamas visiškai girtas. Tuomet jis policijos pareigūnams pasiūlė „susikišti“ vairuotojo pažymėjimą ir rodydamas Jonavos tarybos nario pažymėjimą klausė, ar pareigūnai žino, su kuo reikalą turi.

Šįkart tokių cirkų politikas vengė ir savo klaidą pripažino.