„Manau, kad mes elgiamės principingai ir rinkėjai tai įvertins. Nors galiu labai atvirai pasakyti, kad buvo paskleista daug informacijos, kuri neatitinka tiesos ir prasilenkia su tikrove, bet laikas parodys, kas buvo teisus, kas ne“, – teigia A. Butkevičius.

Viešojoje erdvėje kilusio skandalo dėl Vijūnėlės dvaro tema vis dar eskaluojama, tad norime, kad abejonių nekiltų, o teisėsaugos institucijos ramiai dirbtų savo darbą, taip R. Malinausko pasitraukimą iš partijos komentuoja A. Butkevičius. Nors, pasak jo, teisėsaugos institucijos šį darbą jau yra beveik pabaigusios (ikiteisminis tyrimas nutrauktas), bet kai kurie ginčai dėl tam tikrų sklypų suplanavimo dar sprendžiami tarp Aplinkos ministerijos ir Druskininkų savivaldybės.

Premjero teigimu, dar vasario mėnesį R. Malinauskui buvo pasiūlyta, kol vyksta tyrimai, suspenduoti savo narystę partijoje, bet tada tai buvo tik diskusija ir klausimas taip ir liko galutinai neišspręstas.

„Bet matome, kad situacija eskaluojama ir toliau, todėl sekmadienį per valdybos posėdį taip pat buvo kalbama apie Druskininkų savivaldybėje esančias problemas. Buvo priimtas sprendimas, kad R. Malinauskas pagalvotų ir apsispręstų, ar jis tikrai sutinka suspenduoti savo narystę, kol vyksta ikiteisminiai tyrimai arba ginčai su teisėsaugos institucijomis – ne tarp jo, bet jau tarp Druskininkų savivaldybės“, – kalba A. Butkevičius.

Paklaustas, kaip R. Malinausko pasitraukimas paveiks partijos reitingus, A. Butkevičius sako, kad spėlioti neverta, o svarbiausias socialdemokratų tikslas – kad žmonės galėtų pasitikėti partija kaip ir anksčiau.

„Manau, kad mes elgiamės principingai ir rinkėjai tai įvertins. Nors galiu labai atvirai pasakyti, kad buvo paskleista daug informacijos, kuri neatitinka tiesos ir prasilenkia su tikrove, bet laikas parodys, kas buvo teisus, kas ne“, – įsitikinęs premjeras.