"Jisai parašė pareiškimą, kad pasitraukia iš Socialdemokratų partijos – iš prezidiumo, ir iš pirmininko pavaduotojų", - po LSDP valdybos posėdžio žurnalistams sakė partijos vicepirmininkas G. Kirkilas.

Pasak G.Kirkilo, pareiškime dėl pasitraukimo R.Malinauskas motyvų nenurodė.

„Tai kad aš nieko nenoriu nei paskelbti, nei pasakyti, nei motyvuoti. Tiesiog gražus pavasaris“, - DELFI teigė R. Malinauskas.

„Tegu nusiramina viskas, kas čia, eilinis meras išstojo iš partijos“, - kalbėjo jis.

Druskininkų vadovas neatsakė į klausimą, kuriam laikui pasitraukė iš partijos: „Prie geriausiu norų negalėčiau atsakyti į tokį klausimą“.

„Turime daug darbų, daug reikalų, turime ruošis kurortiniam sezonui, ką čia dabar apie tokius menkaverčius dalykus kalbėti“, - BNS pirmadienį sakė R.Malinauskas.

R.Malinauskas pasitraukė po to, kai socialdemokratų valdyba pasiūlė jam stabdyti narystę partijoje.

G. Kirkilas: R. Malinauskas nori įrodyti savo teisumą

„Mes gerbiame jo apsisprendimą. Kiekvieno žmogaus išėjimas yra netektis, bet aš galvoju, kad jis gali pasielgti panašiai kaip Vytenis Andriukaitis, kuris, tiesa, buvo susispendavęs, laimėjo teismus ir grįžo į aktyvią politinę veiklą. Aš manau, kad jis (R.Malinauskas) nori įrodyti savo teisumą ir, ko gero, įrodys“, – kalbėjo G.Kirkilas.

Pasak parlamentaro, R.Malinauskas jaučiasi teisus vadinamojo Vijūnėlės dvaro istorijoje, tačiau „partijos vadovybė galvoja, kad viešumoje yra įvairios nuomonės, ir dažnai viešoji erdvė stipresnė už politikų nuomones“.

„Kartais tam, kad galėtum įrodyt savo nuomonę, reikia laiko ir daug pastangų, ir tam, kad nekliudytum savo partijai, ir per rinkimus, reikia pasitraukti laikinai. Šiuo atveju jis pasitraukė, bet galbūt niekas nesutrukdys ateityje ir grįžti. Mano požiūriu, jis pasikarščiavo, jis galėjo susispenduoti“, – kalbėjo partijos vicepirmininkas.

Klausiamas, ar nėra grėsmės, kad kartu su R.Malinausku išeitų Druskininkų skyrius, G.Kirkilas atsakė: „Nemanau“.

Valdančiosios Lietuvos socialdemokratų partija R.Malinauskui stabdyti narystę partijoje pasiūlė sekmadienį.

Pirmą kartą socialdemokratų vadovas premjeras A.Butkevičius R.Malinauskui, patekusiam į vadinamąjį Vijūnėlės skandalą, sustabdyti narystę partijoje siūlė vasarį. Tuomet meras pareiškė paliksiąs socialdemokratų gretas, jeigu jo narystė būtų suspenduota. Valdyba toliau šio klausimo tąkart nesvarstė.

Sekmadienį siūlymas pakartotas, nes, anot G.Kirkilo, Druskininkų meras ir pati LSDP toliau yra kritikuojami dėl Vijūnėlės „dvaro“ istorijos.

Druskininkų meras buvo apklaustas specialiuoju liudytoju Specialiųjų tyrimų tarnybos tyrime dėl galbūt daryto poveikio rengiant Vyriausybės nutarimą, galbūt turėjusį reikšmės vadinamojo Vijūnėlės dvaro Druskininkuose įteisinimui. Vėliau ikiteisminis tyrimas nutrauktas, neradus nusikalstamos veikos požymių. R.Malinausko veiksmų netyrė ir Vyriausioji tarnybinės etikos komisija, nes negavo duomenų apie galimą privačių ir viešųjų interesų supainiojimą.