Kaip skunde rašo V.Semeška, kovo 19 d. vykusiame Druskininkų savivaldybės tarybos Finansų, Ūkio ir Kurorto plėtros jungtiniame komitetų posėdyje Druskininkų savivaldybės meras Ričardas Malinauskas viešai naudojo įžeidžiančius ir pažeminančius žodžius „glušius“, „menkysta“, „yra tualetas už kampo ausis prasiplauti“ jam apibūdinti.

„Meras taip sieke sumenkinti mane prieš kitus Tarybos narius, administracijos darbuotojus bei visuomenę. Prašau ištirti ir įvertinti ar Ričardo Malinausko vieši pasisakymai ir elgesys atitinka Valstybės politikų elgesio kodeksą bei kitus teisės aktus, reglamentuojančius savivaldybės tarybos narių veiklą ir elgesį,“- teigia Druskininkų savivaldybės tarybos Mišrios frakcijos vadovas.

Druskininkų savivaldybės Etikos komisija buvo sudaryta tik daugiau kaip po pusmečio nuo šios kadencijos tarybos veiklos pradžios, 2015 m. lapkričio 30 d. Komisijai šiuo metu vadovauja pagal LSDP sąrašą išrinkta, bet išėjusia į opoziciją pasiskelbusi tarybos narė Nadiežda Oleinik, jos pavaduotojas – Leipalingio seniūnijos Seiros seniūnaitijos seniūnaitis Antanas Vailionis. Opozicinių Liberalų sąjūdžio ir Mišrios frakcijos atstovų šioje komisijoje nėra.